Biblioteksrunda!

Jag älskar att göra en riktig Biblioteksrunda – ni vet, de där man bara strosar omkring och plockar böcker på måfå tills man inte orkar bära längre? Det var ett tag sedan och anledningen stavas Projekt Kill Hyllvärmare och recensionsex som har hållit mig ifrån biblioteket ett bra tag. Men Enligt O påminde mig i veckan om att jag inte läst något skönlitterärt av Katarina Wennstam fastän jag tyckte hennes två facklitterära böcker om våldtäkt var fruktansvärt hemska men välskrivna – sådana böcker man nästan måste läsa.

Alltså kom jag hem med hela hennes första trilogi i väskan – Smuts, Dödergök och Alfahannen. (Här måste jag bara påpeka att jag tycker biblioteket har en lite galen uppdelning. Jag fick gå till tre olika ställen för att hitta tre böcker ur samma serie – en i skönlitteraturhyllan, en i deckarhyllan och en i pockethyllan – varför inte bara bestämma sig för en hylla??)

Dessutom – som om det vore menat för mig – hade bibliotekspersonalen varit vänliga nog att ställa upp både Andrew Pypers The Guardians och Justin Evans The White Devil på uppvisning med framsidan utåt. Båda böckerna har den eminenta Lingonhjärta propagerat för den senaste tiden och jag var alltså tvungen att plocka med mig dem.

Sist men inte minst, april månads utmaningsbok i den nordiska läsutmaningen. Landet är Åland, boken är Sanna Tahvanainen Alltid skogen. Jo, just det, och så boken jag egentligen faktiskt gick till bibblan för att låna – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Jag tycker det var en lagom runda.

19 reaktioner på ”Biblioteksrunda!

 1. Vad lustigt, jag har också bara läst fackböckerna av Wennstam och pratade om det så sent som i söndags, att man borde läsa hennes skönlitterära böcker också med tanke på hur bra fackböckerna är. De är ju enormt omhuldade av många som tycker väldigtbra om dem, men det finns ju som bekant så många böcker.. har helt enkelt inte hunnit dit än.:)

  1. Great minds osv 😉

   Jag var på bibblan igår eftermiddag och hade läst ut första Wennstam-boken, Smuts, vid tre inatt. Jag ger den alltså ett bra betyg 🙂

 2. Dödergök har jag redan stående här hemma (oläst dock) och jag funderar allvarligt på att skaffa Smuts, så jag kan läsa alla från början.

  Jag ska förresten också läsa Alltid skogen den här månaden 🙂

  1. Jag tror att de är relativt fristående men jag har bara läst första boken än så jag kan inte säga vilket faktiskt. Men jag brukar också helst läsa även fristående serier från början.

   Kul! Ska bli intressant att se om vi tycker lika 🙂

 3. Jag läste Smuts av Katarina Wenstam för många år sedan, tyckte den var riktigt bra, dock har jag inte kommit för mig att läsa de andra två böckerna än. Får ta och låna dem på biblioteket

 4. Jonas Wahl dyker upp i trean och i den nya Svikaren, men Dödergök är ganska fristående, förutom att Edwards är med i alla tre då. Läser dem i ordning tycker jag! Kul att du gillade. Alltid skogen låter som något som kunde passa mig.

  1. Hade för mig att de var ganska fristående! Men ja, tänkte nog ändå läsa dem i ordning. Jag är en vän av ordning (pedant, kan man också säga…)

 5. Åh vilka bra böcker du fick med dig hem 🙂 The Guardians och The White Devil är jag ganska så säker på att du kommer älska. Wennerstams bok har jag här och läste för ett tag sedan men inte recenserat än. Blev jätteförvånad över hur bra den var. Hade trott att den var mer sådär deckarsvensk men det är var den inte alls. Skitbra rent ut sagt 🙂

Kommentera