Böcker att läsa efter bokmässan

En stor del av Bokmässan brukar vara att köpa så mycket böcker som möjligt. Jag har de senaste åren i princip slutat köpa saker och fick med mig hem endast ett litet urval av böcker jag verkligen ville ha och visste att jag skulle spara i bokhyllan långt efter att jag läst ut dem. Jag köpte två och fick med mig två recensionsex. Det kändes bra. Visar här en bild på dem, kanske lite motvikt till alla jättehögar med inköpta böcker post-bokmässa.

Böckerna: De odöda, Brun flicka drömmer, Månskensvargen och Blandat blod.

Men! Läslistan är desto längre. Många är böckerna jag blev inspirerade att läsa och många bibliotekslån kommer det bli framöver. De här kommer jag förmodligen läsa:

Djupgraven – Camilla & Viveca Sten
Till minne av en villkorslös kärlek – Jonas Gardell
De kommer drunkna i sina mödrars tårar – Johannes Anyuru
Homo sapienne – Niviaq Korneliussen (tack Feministbiblioteket för detta tips!)
Hotet – Mats Söderlund
Inte din bror – Malin Stehn
Handbok för superhjältar – Elias och Agnes Våhlund
Fler böcker av Jacqueline Woodson!

2 reaktioner på ”Böcker att läsa efter bokmässan

  1. Jag läser Brun flicka drömmer just nu. Jag tycker att den är helt fantastisk! Jag älskar att den är skriven på vers. Språket är fantastiskt.

    1. Ja! Jag älskade den! Läste den på engelska, men den var slut på mässan så fick köpa den svenska. Kanske läser den också för att se hur den blir i översättning, men kul att höra att den är bra även översatt! Måste varit ett svårt jobb.

Kommentera