Bokenkät

Från Bokhora

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?

Jag lägger alltid vantarna på J. K. Rowlings böcker dagen de ges ut, både Harry Potter- serien och extraböcker som Fantastic Beasts and Where to Find them och nu senast The Tales of Beedle the Bard.
På senare år har också John Ajvide Lindqvist blivit en favorit, så hans böcker ramlar ner genom min dörr ganska så snabbt de också. Alltid inbundna. Att köpa inbundet betyder i och för sig sällan för mig att jag vill ha dem snabbt och direkt, utan snarare just för att jag vill ha dem inbundna. Lite snyggare, lite mer bok.
Även David Eddings och Stephenie Meyer inhandlas inbundet.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Det måste vara David Eddings, har de flesta av hans serier och det är ganska många… Jag kan dock inte vara säker då två tredjedelar av min boksamling befinner sig i ett garage i mitt gamla hem i Småland och en tredjedel (den allra käraste, den jag absolut inte kan leva utan) finns i min bokhylla i Norrland.
Förvisso har jag också en sådär 40-50 Kittyböcker nerpackade i en låda på min mammas vind, men jag vet inte om det räknas då de inte står i min bokhylla och då ”författaren” Carolyn Keene består av många författare som använder sig av samma pseudonym….

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?
Jag minns inte när någon tipsade mig direkt, men jag brukar själv införskaffa mig tips på bloggar och hos vänner. Senaste var nog på Bokhora, där jag blev otroligt längtansfull efter Bleeding Heart Square.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Jag gav min kära mor En blomma i Afrikas öken av Waris Dirie. Hon är helt såld på biografier, speciellt om de är berörande, och hon blev därmed överlycklig.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Nä, faktiskt inte (Helt otroligt….) Jag har högar med böcker hemma som ska läsas, så jag har tvingat mig själv att hålla mig borta från biblioteket just nu.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?

Just nu läser jag Jonathan Strange and Mr. Norrell, och hittills är den väldigt lovande…

Kommentera