Bokfrågornas ABC – Ö

Så var det dags för sista bokstaven i Lilla O:s Bokstavsutmaning! Tack till Lilla O för en väldigt rolig utmaning!

1. Berätta om en bok med övernaturliga inslag.

Jag har precis läst ut Sarah Waters The Little Stranger och utan att avslöja för mycket fanns det en del övernaturliga inslag. Eller? Precis ett så härligt exempel där övernaturligheten stannar vid just en diffus övernaturlighet och inte dras fram i ljuset med en massa tråkiga förklaringar. Jag älskade boken och kommer nog skriva en översvallande recension inom en snar framtid.

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig överenskommelse.

I Christopher Marlowes The Tragical History of the Life and Death of Doctor Faustus samt Goethes senare verk Faust ingår Faust en pakt med Djävulen, eller Mefistofeles. Faust ska få uppleva livets goda mot att han i slutet av sitt liv ger Mefistofeles sin själ. Många år sedan jag läste den (Goethes), men jag minns att jag var ganska fascinerad.

3. Berätta om en bok som innehåller en rejäl överraskning.

Jag blev rejält överraskad i slutet av Harry Potter and the Philosopher’s Stone när Harry har tagit sig ner till gömstället för De Vises Sten och både han och läsaren (i alla fall jag!) är helt hundra på att han ska träffa Snape där men det är inte alls Snape utan Quirell.

4. Vilka tre böcker står överst på din önskelista?

Anders Fager – Svenska kulter

Andrew Taylor – Bleeding Heart Square

Audrey Niffenegger – Her fearful symmetry

0 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC – Ö

  1. Tack själv för att du svarat! Det har varit kul att läsa. Niffenegger måste jag verkligen läsa i sommar. Har inte heller prövat Sarah Waters.

    1. Waters rekommenderar jag verkligen! Både The Night Watch och Fingersmith som jag läst innan, men kanske framförallt The Little Stranger som är den bästa jag läst hittils av henne.

Kommentera