Boklördag: Bokutmaningen dag 9 – En bok du inte trodde du skulle gilla men älskade i slutändan

Twilight. Jag var halvskeptisk innan jag läste den och trodde att det var en halvmesig vampyrhistoria, men kunde ändå inte låta bli efter all hajp omkring den (och lite för de übersnygga omslagen…) Det lät inte alls som min typ av bok, för även om jag är väldigt förtjust i vampyrer så gillar jag mer Stoker-aktiga och Anne Rice-iga vampyrer som faktiskt suger blod och åtminstone har olika grader av ondska i sig. Men vegetariska vampyrer till trots och kanske lite sådär smått ålderdomlig syn på äktenskap och allt vad det är, så älskar jag ändå. Jag älskar!


0 reaktioner på ”Boklördag: Bokutmaningen dag 9 – En bok du inte trodde du skulle gilla men älskade i slutändan

  1. Jag gillade inte twilightserien alls, däremot älskar jag Anne Rice´s böcker likväl som True blood och även Mercy Thompson-serien (mer varulv förvisso men…) Däremot tycker jag att det är roligt att utbudet av ”vampyrlitteratur” är så stort och brett numera.

    1. Jag älskar Anne Rice också, men gillar inte True Blood. Visst är det roligt att vampyrutbudet är så stort, och att man kan tycka så himla olika även om man gillar samma genre! 🙂

  2. Första boken tyckte jag var lite väl ungdomskärlekstöntig, men sen blev det bättre och bättre tyckte jag. 🙂 (dock, första filmen – katastrofdålig!)

    1. Jag tycker också böckerna blir bättre och bättre, fjärde boken är faktiskt min favorit. Och jag håller med om att första filmen inte var så mycket att hänga i julgranen. Det var lite charmig ibland och jag gillar Cullen- skådespelarna men den går inte att jämföra med böckerna…

Kommentera