Bokpaket (uthämtat med lite möda och besvär…)

Igår tyckte jag att jag fick gå en onödigt lång runda även om syftet var att hämta ett ovanligt tungt och fint bokpaket. På avin stod det Posten företag, Infanterigatan, och sagt och gjort styrde jag alltså kosan mot Infanterigatan. Väl där så påpekades det (som om jag var lite bakom…) att ett paket som skulle till min adress såklart inte låg där utan på Ica-affären som ligger bara några kvarter ifrån mig. ”Jamen det står ju Infanterigatan på lappen” försökte jag, varpå jag fick veta (igen, som om jag skulle vara lite bakom) att postnumret på paketet var fel och därför stod det Infanterigatan på avin medan paketet låg på Ica. Jamen, hur skulle jag kunna räkna ut det? Jag får minsann hämta ut paket både här och där i stan och inte bara på Ica. Och kunde de inte bara ändra på avin då? För övrigt var det inte paketavsändaren som skrivit fel, det var Posten som klantat till det med postnumren.

Jag fick förklara mig på Ica varför jag stod vid deras paketdisk med en avi som inte alls var skickad från dem, men postmannen på Ica börjar bli van vid mig och mina bokpaket och skrattade bara åt min lätta indignation över att det för en gångs skull inte var jag som virrat till det men det ändå var jag som fick skulden. Jag och Posten är inte vänner för tillfället, jag är fortfarande arg för att de dessutom fortsätter att lämna mina bokpaket utanför dörren när de inte går in genom brevinkastet trots att jag sagt till. Bah!

Nåväl. Mitt bokpaket från Bonnier var väldigt fint, en av deras reprisboxar och närmare bestämt den som heter Flickrumsklassiker. Den innehåller Den hemliga trädgården av Frances Burnett, Agnes Cecilia av Maria Gripe, Unga kvinnor av Louisa Alcott, Pappa Långben av Jean Webster och Alice i Underlandet av Lewis Carroll. Jag har faktiskt tidigare bara läst Agnes Cecilia (men åh så underbar den är!) och Alice i Underlandet så det blir en del läsning framöver. I den andra boxen som var på tal, Äventyrsklassiker, hade jag läst allihop (surprise, surprise!) och den består av Robin Hood av Rosemary Sutcliff, Robinson Crusoe av Daniel Defoe, Jorden runt på åttio dagar av Jules Verne, De tre musketörerna av Alexandre Dumas och Skattkammarön av Robert Louis Stevenson (ja, jag läste mycket hellre äventyrsböcker än ”flick”böcker i mina unga år).

Det är dock mycket möjligt att jag kommer införskaffa även Äventyrsklassiker vid bokrean (när de börjar säljas), mest för att det var så himla fina illustrationer och för att både min Robinson Crusoe och Jorden runt på åttio dagar inte är så lite skamfilade. Men än så länge kommer i alla fall den här fina boxen bo i min bokhylla:

0 reaktioner på ”Bokpaket (uthämtat med lite möda och besvär…)

    1. Me too 🙂 Dock uppstår ju problemet om man ska sortera in boxen på en egen liten plats eller splitta den och peta in böckerna efter författare??

Kommentera