Du föll och jag för dig – Lina Stoltz

Jordskredsblick

Jag föll genast för ordet ”jordskredsblick” som är den blick vilken i Du föll och jag för dig får Frida du-foll-och-jag-for-digatt falla för Jakob. Den säger så väldigt mycket, om hur en blick kan få hela ens värld att rasa samman och hur det kan verka som att allting är ödesbestämt, som att det bara var menat.

Jakob är inte alls den Fridas föräldrar vill att hon ska träffa. Men vilka är de att bestämma? Är det så allvarligt att Jakob testar droger och gör inbrott eller har han bara hamnat lite på sniskan? Räcker det inte att han ångrar sig?

Du föll och jag för dig är en slags modern Romeo & Julia utan det allra mest melodramatiska och högtravande. Det är en lågmäld och mycket fin berättelse om hur svår kärleken kan vara fast den verkar så himla lätt, om att ingen ska kunna bestämma över vem man älskar och hur bra det är att ha kompisar som kan rädda en. Jag gillade den verkligen. Framförallt gillade jag att kärleken verkligen tas på allvar utan att den måste definiera hela livet – både Frida och Jakob har haft förhållanden tidigare och det är helt naturligt att båda är ganska rättframma – det är heller inget tjat om att vara ”oskuld” vilket är så otroligt befriande. En riktigt bra bok.

Andra bloggare som läst: Boktjuven, Booklovin, Kattugglan, Bokpandan, Sofies bokblogg, Min bokkkista.

2 reaktioner på ”Du föll och jag för dig – Lina Stoltz

Kommentera