En annorlunda midsommar

Midsommar brukar ofta betyda stugor, fjällen och någon vandringstur, för mig. Men när midsommaren i år såg ut att regna in helt och när både jag och min partner var ganska slutkörda av jobb och plugg, bestämde vi oss för att göra något rätt radikalt annorlunda. Vi tog in på ett ganska profilerat träningshotell, tränade, åt god mat, lekte på hinderbanan (och fick blåmärken) och var på spa. På kvällen läste jag i Frankenstein in Baghdad och Tongues of Serpents. Levande döda och drakar, alltså. Det blev som en slags semester i tre dagar, särskilt då jag slutat flyga och inte åker på några varma solsemestrar. Det finns ett stort värde i att semestra på hemmaplan, ofta räcker det att komma bort från vardagen. Jag är heller egentligen inte ett stort fan av traditioner, särskilt inte för traditionens skull, och det var befriande att bara strunta i alla måsten, all städning och bara få ny energi. Någong midsommar i alla fall, någon tradition lär det inte bli.

Däremot smög jag med mig en kartong jordgubbar. Det var ju ändå midsommar.

Är traditioner viktiga för er? Vad brukar ni göra?

Kommentera