Robert Plant och Alison Kraus, Hovet, 17 maj 2008

Var som sagt i Stockholm över fredag-lördag (morgon), mest för att se en väldigt efterlängtad konsert: Robert Plant och Alison Kraus på Hovet. Egentligen är inte Bluegrass min melodi på riktigt, men det är i alla fall bättre än country (usch och fy med få undantag) men inte riktigt lika bra som blues (lycka i sorgen). Men den här konserten betydde i alla fall en livs levande Robert Plant, och en livs levande Robert Plant på scen, ja då kan jag stå ut med vadsomhelst, till och med country.

Och visst var det krut i den gubben än. Det var inte riktigt den spralliga (höga) krulltott som rockade röven av hela 70-talet, men det var ändå en krulltott som gav allt och lite till, och till och med headbangade litegrann.

Det bjöds också på två Zeppelin låtar (weeee!), väldigt annorlunda val dock och i en väldigt annorlunda tappning. Antalet Zeppelin- fans i publiken gick inte att ta miste på, för trots att både Black Dog och The Battle of Evermore var omgjorde till lite soul-blues stuk och väldigt långsamma, skrek hela publiken så fort det första introt spelades. Så morsan och jag var nog inte så ensamma ändå när vi var där bara för Plant(an)s skull.

Underbart var det. En enorm upplevelse, som stuvas på ett kärt ställe i konsert-facket.

Kommentera