Ett år i böcker

Runt den här tiden på året brukar Goodreads släppa sin Your Year in Books- statistik. Det är ofta ganska roligt att läsa, speciellt för en statistiknörd som jag. Det var flera år sedan jag slutade ha ett mål med hur många böcker jag skulle läsa för året, för personligen gör det mig bara stressad. Men det är ändå roligt att se tillbaka på vad jag faktiskt läste, och hur mycket.

Jag läste 91 böcker, 19 färre än 2019, och 23 691 sidor, 3450 sidor färre än 2019. Det kanske inte är så konstigt, med tanke på vilket märkligt år det var. Den kortaste boken jag läste var en grafisk roman, Echo, på 27 sidor. Den längsta var A Dance with Dragons med 1125 sidor. Genomsnittslängden på böcker var 260 sidor. Den bok jag läste som var mest populär på Goodreads var To all the boys I’ve loved before av Jenny Han, den minst populära var Dubbelheten sammanhang av Birgitta Trotzig. De här två böckerna säger ändå något om vilken bred litteratursmak jag har.

Mitt snittbetyg på Goodreads 2020 var 3.5 och den bok jag läst med högst genomsnittsbetyg var Heartstopper av Alice Oseman. Så fin! De böcker jag tyckte mest om under året skriver jag om snart.

Kommentera