Fantasysommaren i backspegeln

I början av sommaren bestämde jag mig för att det här, det skulle bli en fantasysommar. Delvis för att jag inte har läst lika mycket fantasy på senaste tiden, delvis för att jag ändå har många fantasyserier jag är mitt i och dels för att jag skulle läsa en fantasylitteraturkurs i sommar.

Fantasylitteraturkursen var rolig, uppsatsen vi skrev ägnade jag åt American Gods och allt det intressanta i den som jag gärna ville utforska mer. American Gods var helt klart höjdpunkten i sommar, jag älskade den och kommer berätta betydligt mer om den senare idag.

Men jag läste också andra böcker. Tredje boken i Amber- serien, bland annat, och första delen i Det mörka tornet. Jag läste också en del ungdomsböcker, Lene Kaaberbøls Skuggporten och alla sex böcker i Earthsea- serien av Ursula K. LeGuin. Den senare var, förutom American Gods, min favorit.

Jag är himla glad att det blev en fantasysommar. Under en period i mitt liv läste jag nästan bara fantasy och det var kul att hitta tillbaka dit.

Kommentera