Februariångesten – botas helst med en kopp te och en hög böcker

Många föräldrar kallar som bekant den kommande månaden för ”vabruari”. Jag väljer att kalla den ångestmånaden. Egentligen har jag inte särskilt mycket emot februari som sådan, det blir ljusare och ljusare och man kan köra skoter och åka skidor och det är månaden innan jag fyller år. Visserligen är det ganska kallt men det är ofta fint också, med all snö. Men så var det ju det där med att även om man inte har barn så verkar det som att man ändå blir utsatt för extra många hemska baciller den här månaden.

Jag väljer att ladda upp genom att bunkra vitlök, ingefära, citron och böcker. Gärna mycket vitlök (en bonus är ju att man skrämmer bort vampyrerna) och gärna sträckläsningsböcker som är svindlande nog att skrämma bort alla lurande baciller. Just nu läser jag fjärde delen i Mortal Instruments- serien och är ungefär halvvägs i Gone Girl.

6752378 8442457

Vad läser du?

4 reaktioner på ”Februariångesten – botas helst med en kopp te och en hög böcker

  1. Jag har tagit mig an första delen i Terry Goodkinds ”Sword of Truth”-serie. Det känns som ett rätt stort projekt med tanke på hur tjock boken är och hur många som följer därefter, men inte så farligt ändå. Jag är inte halvvägs än, och den är väl rätt..okej, så långt. Långt ifrån det bästa jag läst, men inte direkt dåligt heller. Lite orättvist att jämföra kanske, men jag är bortskämd av Robin Hobb i allmänhet, och min riktigt bra januariläsning i synnerhet. Nåja, vi får se om det tar sig.

  2. Jag har ju varit krasslig bara nu i januari, så jag hoppas att jag slipper några baciller i februari.

    På det skönlitterära planet ska jag just börja läsa ”Backstusittarna” av Hans Erik Engqvist. På det facklitterära planet håller jag på med ”Vad vet man om förhistoriska folk?” av Mike Corbishley.

  3. Jag var sjuk för ngr veckor sedan så jag hoppas kunna hålla mig kurant för en lång tid framöver.
    Läser Den frusna trädgården av Kristin Hannah

Kommentera