Fem korta

Det var väldigt längesedan det figurerade en enkät här på bloggen, men häromdagen blev jag taggad av Elina och då kunde jag inte låta bli att svara, så here it goes:

1. Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig till att börja blogga?
Min bästa kompis. Runt 2005 bodde hon i Halmstad och jag i Växjö och hon hade precis startat en blogg. Efter mycket tjat startade jag också upp en, mest för att vi skulle kunna hålla reda på varandras liv även utanför alla mail och telefonsamtal. Det var inte förrän flera år senare jag upptäckte att det fanns något så fantastiskt som bokbloggar, och 2010 gjorde jag om min dåvarande blogg till en bokblogg. Min bästis är alltså att skylla för att jag började blogga, alla fina bokbloggar för att jag gick över till bokbloggandet!

2. Hur väljer du ämnen att blogga om?
Jag väljer sällan ämnen, oftare väljer ämnen mig. Att jag skriver om alla böcker jag läser känns självklart, men utöver det skriver jag ofta om ämnen vi diskuterar i min bibliotekarieklass, saker jag kommer fram till i samtal med vänner och bokhögar som bara ber om att få bli fotade!

3. Vad vet de flesta inte om dig?
Är det en fråga en bör svara på i en blogg? Nåväl, i det här fallet låtsas jag att frågan gäller mina bloggläsare och inte mina vänner och då väljer jag att avslöja…. att jag är en pedant av gigantiska mått. Jag har väldigt svårt att betrakta en bokhylla som inte är sorterad, kan inte stänga en byrålåda om inte allting är perfekt sorterat (min garderob inräknat) och jag kan inte börja städa en yta av lägenheten utan att det slutar med att jag skrubbar varenda millimeter.

4. Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Hm, bokstil, klädstil eller personstil? Försöker klämma in alla tre genom att säga svart, pedantisk och bokberoende.

5. Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Läsa böcker? (Fast jag gör annat också. Jag lyssnar på musik, och så gillar jag att hänga med en klasskamrat här i Umeå och med min kärlek när jag är hemma. Jag tycker också om att resa till stora städer.)

Känner du dig utmanad? Kopiera frågorna, klistra in och svara!

7 reaktioner på ”Fem korta

  1. ” Jag tycker också om att resa till stora städer”. Ehm….Buenos Aires är en jäääättestor stad 😛

    (Fick ditt mejl! Svar och bok kommer :D)

Kommentera