Femton av de viktigaste böckerna för mig

Från Bokhora som fått det från En annan sida

Rules: Don’t take too long to think about it. Fifteen books you’ve read that will always stick with you. First fifteen you can recall in no more than 15 minutes.

1. Harry Potter and the philosopher’s Stone – J. K. Rowling
2. Hemligheten på Perrong 13 – Eva Ibbotson
3. Gösta Berlings Saga – Selma Lagerlöf
4. Momo eller kampen om tiden – Michael Ende
5. Det magiska spelet – Anna Cnattingius
6. Den vidunderliga kärlekens historia – Carl-Johan Vallgren
7. Twilight – Stephenie Meyer
8. Skuggan över stenbänken – Maria Gripe
9. Interview with the Vampire – Anne Rice
10. Jorden runt på 80 dagar – Jules Verne
11. Flickan från ovan – Alice Sebold
12. Mio min Mio – Astrid Lindgren
13. Spökena från Carra – Eva Ibbotson
14. Mördaren ljuger inte ensam – Maria Lang
15. Boktjuven – Markus Zusak

Egentligen är det utan inbördes ordning och det är heller inte nödvändigtvis de bästa böcker jag läst, men de som varit absolut viktigast för mig och de som jag alltid kommer minnas. Lite roligt är att fundera på är hur samma lista kommer se ut om tjugo år? Med tanke på att jag läst åtta av dem innan jag var tolv år och tolv av dem innan jag var femton så tror jag att den inte lär förändras så mycket för min del.

Vilka är dina?

0 reaktioner på ”Femton av de viktigaste böckerna för mig

Kommentera