Finaste bokpresenten

Förra sommaren gick min gamla faster bort. Det var en ganska tung period och jag saknar henne fortfarande. I somras fick jag två presenter ur hennes arv, det var en samling svenska klassiker (böcker och poesi) och Selma Lagerlöfs verk i en jättefin samlarutgåva från 1950- talet.

Just nu bor jag i en kappsäck känns det som och därför residerar böckerna i en låda, men när jag får en riktig lägenhet igen ska de få en hedersplats i min bokhylla. Alla som känner mig eller läser den här bloggen vet nog att en bättre present än så kunde jag inte fått – inte bara för att Selma Lagerlöf är min favoritförfattare men också för att den påminner mig om min faster som också tyckte om böcker.

17 reaktioner på ”Finaste bokpresenten

 1. Tänk att ha en bokälskande faster! Men jag har aldrig haft någon faster alls, eller någon farbror eller moster eller morbror, eftersom både mamma och pappa var ensambarn (mamma hade visserligen en syster under sina första sex veckor i livet, men hon var bara två år gammal när dog i en olycka). Men nu ska jag i alla fall själv snart bli moster. Det är bara några veckor kvar nu, så det är riktigt spännande alltså. Och så är jag styvfaster till åtta (!) barn.

   1. Och åtminstone fyra olika män har hon fått barn med också. Fast fyra av dem är vuxna nu, så jag kanske inte ska säga att jag är styvfaster till åtta ”barn”. Fast den äldste sonen har två egna barn, så det blir sex barn i alla fall.

     1. Jo, de är ju hennes barn. Men jag är inte släkt med dem och har bara känt dem som vuxna. Så jag skulle väl inte ha sagt ”barn”.

  1. Visst var det 🙂 Åh, vilket sammanträffande! Böcker tycker jag är en fin arvspresent, de säger kanske både någonting om en själv och den man fick dem av och kan ju därför bli himla fina minnen!

 2. Ärvda böcker är de mest älskade i hyllan, tror jag. Har många från mina far- och morföräldrar och även böcker som jag fått av föräldrar och äldre syskon. Retrolooken gillar man naturligtvis också. 🙂

  1. Tror också det är så, har en serie HC Andersen som jag fått av min farmor som är guld värda för mig också 🙂

Kommentera