Förbannelse – Stephen King

Andra boken i sjunde omgången av Projekt Kill Hyllvärmare slukades nästan lika snabbt som den första, Örnnästet, om än inte lika snabbt som kilona faller av huvudpersonen i historien. Billy Halleck är advokat, lyckligt gift med en tonårsdotter i familjen och lever väl på USA:s östkust. Lite för väl kanske – hans enda problem är hans vikt som inte bara är över det normala utan extremt över det normala.

Detta ändras drastiskt när han råkar köra ihjäl en gammal zigenarkvinna och i rätten träffar hennes far som stryker honom över kinden och viskar thinner. Kilona börjar rasa av Billy, ungefär här börjar berättelsen och den tar verklig fart på en gång. Det är kusligt och rysligt och något domedagsliknande över att kapitlen benämns med de kilo Billy väger. Det går neråt. Och neråt.

Däremot tappar den lite fart på slutet. Inte så att den blir Kingish-överdriven men det allra mest skräckinjagande är när Billy långsamt börjar inse vad som händer med honom, och varför. Ändå tappar jag aldrig intresset, kanske för att boken förutom att vara bra och spännande också innehåller en hel del kloka funderingar om fördomar av olika slag.

Förbannelse skrevs under Kings pseudonym Richard Bachman, men på min utgåva står namnet Stephen King och därför har jag skrivit det i recensionen också. Hursomhelst tycker jag du ska läsa boken för den är spännande, bra och även om det är långt ifrån den King som skrämt mig mest balanserar den ändå ganska ofta på gränsen till verkligt hårresande.

5 reaktioner på ”Förbannelse – Stephen King

 1. Jag har bara sett filmatiseringen… ^^ När jag var mycket ung och jag kommer bara ihåg den vagt. Kul att du gillar King! Jag har inte ännu läst en bok av honom som jag kommit in i (har testat en tre böcker) …

  (för övrigt kan jag inte posta kommentarer på din blogg om jag går över bloglovin (vilket jag kan på andras wordpress) – undrar varför!?)

   1. Jag har testat en novellsamling med King, och någon bok av mamma (tror att det är ”Sömnlös”) – kommer inte ihåg vilken nästa bok är – men en av hans första vill jag minnas …

    Ang. kommenteringen så bara låser det sig på din sida – men vad jag har märkt gör det inte det någon annanstans. Så ska jag kommentera får jag ladda upp din blogg i en ny flik och sedan kommentera därigenom… ;P

    1. Vad konstigt, ska höra om någon annan också har problem. Jag vet ju att vissa widgets kan ställa till det men trodde inte att jag hade någon konstig widget. Men så ska det ju inte behöva vara 😛

Kommentera