Hanteringen av odöda – John Ajvide Lindqvist

Har läst ut ”Hanteringen av odöda”, men har väldigt svårt att säga vad jag tyckte om den. I en MSN- konversation med Martin W blev det mest: ”han vänder liksom på allting… ” och ”har inte bestämt mig om det som är bra verkligen är menat att vara där eller om man bara tänker ut det själv.” Översatt i läsliga termer betyder det att det är en bok som säkerligen kan läsas på många sätt och verkligen fastar på en bit av hjärnan och vill inte släppa. Inte så mycket för att den var fysiskt otäck, utan snarare för att det fysiskt otäcka blandade sig med det psykiskt otäcka och skapade både tankar och funderingar som kanske inte nödvändigtvis stod där men som letade sig in i hjärnan ändå. Det blev till slut att det var svårt att styra sina egna tankar, som jag normalt har rätt bra koll på, och de möjligheter eller omöjligheter som fanns i boken var inte där för att skapa skräck för stunden utan för att skapa tankar. Att jag hade en eller ett par anmärkningar som kanske var mindre bra bryr jag mig faktiskt inte om. Det som stannade i tanken övervägde.

Kommentera