Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage

Jag kan verkligen inte rekommendera Hateship… som bokcirkelbok. I alla fall inte om ni är det allra minsta lilla som jag och min vän Hanna vilka har haft den här boken som bokcirkelbok i snart två år.9780099422747_200_hateship-friendship-courtship-loveship-marriage_haftad

En vill ju inte att den ska ta slut. Jag har läst en novell då och en novell då sen november 2013 och jag har älskat varenda en. De gånger vi har pratat om den i vår skajpande bokcirkel har det egentligen inte varit så mycket diskussion utan istället har vi mest hållit med varandra i hur bra den är. Alice Munros noveller är helt enkelt så fulländade att det inte finns så mycket mer att orda om.

Fast det finns det ju, egentligen. Det finns massor en skulle kunna säga – om hur språket bara flyter fram trots att varje ordval är så precist att det verkar vara vägt på guldvåg. Hur olika Munros karaktärer är, och hur mycket de ändå har gemensamt. Hur hon lyckas dyka in i så många olika människors situationer, inte ge så mycket explicit information, låta läsaren följa med under ett par dagar och ändå förmedla ett helt liv.

Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage är en fantastisk bok. Så mycket mer behöver egentligen inte sägas.

Kommentera