Helg med feberläsning och zombiefilm

Ni vet sådan där feberläsning, sådan där man inte under några villkor kan släppa ifrån sig en bok utan måste läsa den till den är slut? En sådan bok som är spännande och romantisk och historisk och allt emellan och som bara är så bra? Jag vet att jag har sagt det ett par gånger tidigare, men just nu gör jag inget annat än slukar Isfolket- böcker. Eller jo, något annat gör jag, men inte mycket. I söndags läste jag tre i rad och jag är nu på nummer 20. Det allra bästa med sådan här läsning, är att veta att man har över hälften av böckerna i serien kvar!

Söndagskvällen däremot blev det film i vanlig ordning och P-M ville se Zombieland så det gjorde vi, även om jag nu inte är direkt förtjust i zombiefilmer. Men jag vet inte om jag har umgåtts alldeles för mycket med P-M, men jag tyckte faktiskt den var helt okej och det har jag aldrig tyckt om en zombiefilm innan. Ska man dessutom jämföra med en del andra zombiefilmer vi har sett, så var den i det närmaste ett mästerverk. Zombiefilmer är ju ofta mer dråpligt dumma och roliga än riktigt äckliga, och den här var inget undantag men skillnaden var att humorn faktiskt allt som oftast hade en poäng, det var ironiskt och för en gångs skull verkade inte manusförfattarna vara hämtade direkt från högstadiet. Flera gånger skrattade vi så vi nästan låg dubbelvikta, och allra bäst var Bill Murrays inhopp som sig själv – a.k.a. ”zombie”. Men även huvudrollsinnehavarna Jesse Eisenberg och Woody Harrelson var riktigt bra, båda två. Det lär väl inte vara något jag ser igen men det är en av få zombiefilmer jag faktiskt inte somnat under.

Kommentera