Helgens – och höstens – läsning

När det börjar bli mörkt och kallt ute och löven börjar falla brukar jag krypa upp i ett soffhörn med antingen en riktig tegelsten eller en riktig rysare, och ofta engelska böcker. Det bara blir så, precis som det blir deckare på sommaren av någon anledning. Just nu har jag grävt mig ner i en hel bokhög: Jag slalomläser The Road av Cormac McCarthy, Tipping the Velvet av Sarah Waters, Michel Fabers The Crimson petal and the white och Döden i Montmartre av Claude Izner (okej, den sista är en deckare men det är en historisk deckare, faktiskt).

Vi tänkte försöka ta oss ut till sommarstugan ikväll och då blir det nog en hel del läsning, om vi kan lösa vissa logistiskproblem vill säga (bilen på verkstad och sista bussen går en timme innan min pojkvän slutar). Egentligen älskar jag ju hösten men just nu hävdar jag att det fortfarande är sensommar för jag vill ligga på en filt i gräset i helgen och lyssna på ån och gräva ner mig i engelskt 1800- talssvårmod.

När tycker du det är höst? Och vad läser du då?

0 reaktioner på ”Helgens – och höstens – läsning

  1. Jag älskar verkligen hösten. Det är då min stora läsperiod är. Jag vet inte om jag läser något speciellt just för att det är höst, men jag har en mängd nyutkomna böcker på min läslista i höst.

Kommentera