Höstens första läsmånad

Att hösten har gjort sitt intåg på allvar märks inte bara av att det är otroligt skönt att sticka ner hakan i en varm halsduk, utan också på att skräckböckerna av någon anledning verkar hopa sig på sängbordet. Den här månaden har skräcken och fantasyn varit övervägande, och vilken läsmånad det har varit! Jag har läst många bra böcker, är på god väg med slutföra-serier-utmaningen och passerade 100- strecket i lästa böcker. Kul!

City of Bones (Mortal Instruments #1) – Cassandra Clare
Min mormor hälsar och säger förlåt – Fredrik Backman
Clockwork Angel (Infernal Devices #1) – Cassandra Clare
Clockwork Prince (Infernal Devices #2) – Cassandra Clare
Love Hurts – Kim W. Andersson
Clockwork Princess (Infernal Devices #3) – Cassandra Clare
Wolves at the gate (Buffy Season 8, #3) – Joss Whedon mfl.
Buzz – (Geim #2) – Anders de la Motte
Morantologi – Caitlin Moran
Djävulen hjälpte mig – Caroline Eriksson
Time of your life (Buffy Season 8, #4) – Joss Whedon mfl.
Lacrimosa – Eva-Marie Liffner
Carrie – Stephen King
Blå linjer – Amanda Hellberg (ljudnovell)
Kallelsen – Helena Dahlgren (ljudnovell)
Ankomst – Caroline L Jensen (ljudnovell)
Att springa – Maria Sveland

14 lästa böcker och 3 ljudnoveller lyssnade på
4 fantasyromaner
3 skräckböcker och 3 skräcknoveller
3 grafiska romaner
7 böcker på engelska och 9 böcker/noveller av svenska författare
2 serier påbörjade, 3 mellanböcker i serier lästa och 1 serie avslutad.

Jag har för inte ovanlighetens skull jättesvårt att säga vilken bok som var bäst den här månaden, inte bara för att jag läst många bra böcker utan också för att det varit så olika sorters böcker. Jag nöjer mig nog med att säga att som helhet tyckte jag nog mest om Infernal Devices- trilogin. Jag var missnöjd med en del saker men älskade det morbida i den. Carrie var absolut sorgligast, roligast hade jag åt Morantologi. Allra mest rädd blev jag för skräcknovellen Ankomst.

September har förutom höstälsk och fin läsning mest bjudit på jobb, plugg och mer jobb. Jag börjar sluta in mig i en kandidatuppsatsbubbla och hoppas komma ut hel och hållen i januari, ungefär. Tidigare uppsatserfarenheter säger mig att det kan bli tveksamt.

Tråkiga saker blandat med roliga bjöd också september på. Jag missade Bokmässan men fick lyssna på ett väldigt bra ordcafé med Maria Sveland. I samma veva och varvat med den senaste tidens rubriker om sexuella trakasserier på campus här i Umeå diskuterades det feminism och jämställdhet i det här blogginlägget. Jag var förbannad och modslagen hela den veckan men har som tur är en fantastiskt fin vän i en av mina klasskamrater som muntrade upp med klokheter från både nu och förr.

I september vann jag också en boktävling, var med i Fiktiviteters King- helg och funderade över det här med hur man på bästa sätt sorterar en bokhylla. Slutsatsen där var väl att alla sätt är bra och många är också roliga. Slutligen bjöd september också på en hel del diskussioner om författare som likställs med sina verk, både här på bloggen och i min kära klass.

Det hände alltså en hel del i september. Men nu har det ju faktiskt varit oktober i över en vecka och jag ser fram emot mer höstrusk och mer skräckläsning!

1 reaktion på ”Höstens första läsmånad

Kommentera