Höstläsningens första bokhög

För en vecka sedan började terminen som biblioteksstudent igen för hösten, både roligt och tråkigt. Framförallt var det faktiskt roligt att börja jobba på biblioteket igen efter sommaren (kanske jag är på rätt spår?), och att gå och bläddra i universitetsbibliotekets outtömliga magasin. En lagom hög (så många jag orkade bära) fick följa med hem.

image

Det blev Love Hurts av Kim W. Andersson, tredje delen av Buffy Season 8, de två sista delarna i Cassandra Clares Infernal Devices– trilogi (prequel till Mortal Instruments). Jag valde också att ge Mikael Strömbergs Vätten en chans trots att jag inte gillade Inmurad, och även att fortsätta med Anders de la Mottes serie om strulpellen HP i Buzz. Slutligen plockade jag också på mig två omtalade skräckromaner, Caroline Erikssons Djävulen hjälpte mig och Pål Eggerts Borde vara död.

Att hösten är här, och med den en viss längtan efter skräcklitteratur och fiktivt mörker, står helt klart.

10 reaktioner på ”Höstläsningens första bokhög

 1. Ah, en bokhög… Kan det bli ljuvligare? Själv läser jag just nu ”De skandalösa” av Simona Ahrnstedt.

 2. Kim W. Andersson är en höjdare rent generellt. Är väldigt nyfiken på ”Borde vara död”, den visar sig vara knepig att få tag på hemma. Men med lite våld är den väl säkert möjligt att få tag på. Jag hade en bokhög, men eftersom att det visade att jag bara simultanläste alla böcker och hade svårt att avsluta någon så la jag alla i bokhyllan (läs tryckte in ovanpå andra böcker eftersom att ståutrymmet för länge sen är slut). Men vips, så gick det bra att läsa ut en massa : )
  Vad blir det för kurser du ska läsa i höst på skolan. Litteratur helt klart, men i övrigt?

  1. Verkligen Jag var väldigt förtjust i Alena, och den här också, så här långt.
   Hehe, sådär gör jag också. Slalomläser tre böcker just nu, men försvarar mig med att det är en grafisk roman, en essäsamling och enn skönlitterär bok..
   Ingen litteraturkurs, faktiskt 🙂 jag är inne på sista terminen på mitt program, biblioteks- och informationsvetenskap, och utöver det ska jag läsa Bokhistoria. Väldigt spännande!

  1. Äsch, jag kanske struntar i den då. Jag gillade VERKLIGEN inte Inmurad av samma författare, men så är det flera som sagt att Vätten är så mycket bättre. Men jag är fortfarande tveksam..

Kommentera