Inför kvällens Breaking Dawn- bio…

…lyssnar jag på soundtracket till första Twilight- filmen. Det är så bra! Egentligen är det kanske inte alltid sådan musik jag egentligen lyssnar på (med några lysande undantag), men av någon anledning har verkligen det soundtracket satt sig. Jag gillar bra soundtrack i vanliga fall, men det här gillar jag extra mycket för att de verkligen har tänkt till.

Musiken spelar en viss roll i böckerna och även för Stephenie Meyer, hon har på sin hemsida publicerat flera låtlistor med de artister och låtar hon lyssnat på medan hon skrev böckerna och som hon själv hör i huvudet när hon läser. Flera av de låtarna och artisterna är med på filmens soundtrack, och jag tycker det är en så himla rolig grej! Dessutom passar låtarna riktigt bra in i filmen, jag har lyssnat på albumet om och om igen.

Detta är något de tyvärr tappat till de senare filmerna. Jag hoppas de lyckas ta upp det igen, och jag hoppas på Muse till Breaking Dawns soundtrack. Kanske lite för att ta igen på den enorma missen att till tredje filmen totalt slarva bort låten Neutron Star Collision, som Muse faktiskt specialskrev till filmen.

Förutom att lyssna kikar jag även på Meyers spellista till fjärde boken.

Vad tycker ni om soundtrack till filmer? Viktigt eller oviktigt?

2 reaktioner på ”Inför kvällens Breaking Dawn- bio…

  1. Soundtracks är ju otroligt viktiga! De skapar ju halva känslan av filmen. En stor del av min Spotify är fylld av soundtracks, hehe. Jag gillar pampiga och storslagna orkestrar som får en att rysa, typ som Disney-filmer, Titanic, Braveheart, Amadeus, Barry Lyndon osv. Men även vanliga ”låtsoundtrack”, t ex det till Crazy/Beautiful!

    1. Ja, jag tycker med det gör det! Jag lyssnar också mycket på soundtrack, både orkester-soundtrack och vanliga, om de är riktigt bra 🙂

Kommentera