Jullovsäventyr

Ibland behöver man en paus. Jag bestämde mig för att lämna datorn hemma när jag och min pojkvän åkte ut till obygden för en vecka sedan. Bloggen, facebook, twitter och bloggläsandet har varit i det närmaste obefintligt och faktiskt är det rätt skönt även om det var väldigt oplanerat. Egentligen skulle vi åkt hem för flera dagar sedan men vidder och åter vidder av snö är svåra att motstå – speciellt när de täcks av en strålande sol.

IMAG0463

IMAG0509

Jag har med andra ord haft ett fint jullov. Det har varit mycket snö och mycket sol och som en naturlig följd en hel del skoteråkning och grillning. Jag vill lova att det har varit trevligt.

Faktiskt har jag också läst en del. Jag trodde inte att jag hade det med tanke på att en hel dag ute med skotern gör en lite – ska vi säga småtrött – på kvällskvisten. Men faktiskt räknade jag ihop till tre böcker utlästa under veckan och en fjärde påbörjad. Dark Places, Graceling och Dark Matter har jag hunnit med och de var alla fantastiska läsupplevelser!

Kanske var Dark Matter den allra bästa men det kan också ha att göra med omständigheterna – det är en spökhistoria som utspelar sig på Arktis och jag läste den alldeles allena i en stuga ute på landet, snön var djup, vinden ven runt husknuten och mörkret lystes upp av en klotrund, lysande måne. Till saken hör också att vi tillbringade ungefär fem timmar av den dagen i skoterspåret och under minst två av dem var det skymning eller mörkt. Snön hängde så tung på granarna att till och med de största böjde sig, fullmånen lyste som ett spökligt ljus och jag bara väntade på att få se varulvsögon glimma till bland träden och trollen komma vrålandes på fjället. Mitt i alltihop tvärdog naturligtvis skotern och hjärtat hann verkligen hoppa upp i halsgropen för vi var flera mil hemifrån. Som tur var så startade den på en gång igen men hu vad rädda vi blev! Kanske skulle dra ner en aning på skräckkonsumtionen?

Vad har ni gjort?

6 reaktioner på ”Jullovsäventyr

 1. Fy, vad avis jag blir! Jag äälskar snö – och allra helst kombinationen med sol såklart. Låter som du haft det helt fantastiskt med både fina snö- och bokupplevelser 🙂 Mitt ”jullov” har regnat bort, jag bor mitt i ett flyttkaos och än är det inte över.. (renovering pågår innan inflytt kan ske) Men ja ä inte bitter! Flyttar till hus gör man ju inte varje dag 🙂 Men jag längtar såklart tills min soffa är på plats och jag kan sjunka ner med en kanna te och en bok.

  1. Det var det 🙂

   Åh, hatar att flytta, kan tänka mig att det blir ännu värre med renovering. Man får tänka att det blir jättebra när man väl flyttat in 🙂

 2. Inte ett jädra dugg, känns det som. Det är svårt att komma någonstans på vintern utan bil.

 3. Det lät väldigt mysigt förutom skoterskräcken! Yikes! Jag har bara latat mig och läst och läst. Och vilka författare sedan! I min decembriga cut the crap-anda har det blivit både Moa Martinson, Selma Lagerlöf, Sara Lidman och Anna Achmatova – med flera. Gud så härligt. Men snart får det vara nog cut the crappat, då tänkte jag läsa lite hyllvärmare och recex igen ett tag. 😉

  1. Hehe, ja lite skräck var det men det varade inte så länge 😉 Mörkret och det var mest bara mysigt 😀

   Åh, vad underbart det låter! Jag har mest läst böcker som inte kräver så mycket tankeverksamhet, har varit hiumla trött på kvällarna.

Kommentera