Kulturfyran om Augustpriset, Koranen och bokblandat

Den här veckans Kulturfyra handlar om priser och religiösa skrifter:

1. Har du läst någon av de böcker som nominerades i den skönlitterära klassen till Augustpriset?
Nej, jag har faktikst inte läst någon av dem, det är sällan jag hinner läsa nya böcker så fort de kommer ut (eller innan de hinner få något form av pris). Dock skulle jag gärna vilja läsa Melankoliska rum av Karin Johanisson.

2. Åkesson säger att muslimer är den största faran för Sverige. Har du läst Koranen?
Jag har läst delar av den, men inte hela. Dock är tanken att jag ska göra det någon gång, jag är rätt nyfiken av mig.

3. Har du läst några religioners heliga skrifter?
Som sagt, jag är både nyfiken och väldigt historie- och religionsintresserad så jag har läst en del. Bland annat hela Bibeln, delar av Koranen, delar av Bhagavad-Gita och Rigveda samt Gilgamesh- eposet.

4. Vilken är den bok du läst i år som känts viktigast att läsa eller som betytt med för dig?
Den bok som betytt allra mest för mig i år är Den vidunderliga kärlekens historia. Inte för att den är viktig i någon samtidsdiskussion men för att den på något sätt letade sig rätt in i hjärtat och var på sätt och vis som en annan bok jag älskar, men ändå inte. Den visade på ett enkelt sätt hur grymma människor kan vara men samtidigt att kärleken ändå övervinner allt och det tycker jag är ett viktigt budskap.

Kommentera