Kulturfyran om drömmar

Förra veckans Kulturfyra om drömmar.

1. Kommer du ihåg dina drömmar?
Ibland, ibland inte. Det händer rätt ofta att jag vaknar mitt i natten av drömmar och då kommer jag oftast ihåg dem, speciellt mardrömmar, men jag brukar ha glömt dem när morgonen kommer. Av någon anledning har jag dock inte drömt så mycket – inklusive mardrömmar – de senaste månaderna och inte vaknat lika ofta av det. För något halvår-år sedan och tillbaka kunde jag minnas märkliga eller hemska drömmar från i stort sett varje natt.

2. Vilken är den värsta mardrömmen du haft?
Det vill jag helst inte säga för den har att göra med något av min värsta skräck och jag har drömt samma dröm många gånger. Det är inget jag vill skriva om här.

3. Drömmar kan ju betyda dagdrömmar också. Vad dagdrömmer du om?
Massor! Jag är ju fisk och därmed en typisk dagdrömmare, jag går och drömmer mig bort på små moln dagarna i ända. Det är alltifrån böcker jag har läst, filmer jag sett och historier jag hört till vad jag vill göra i livet, vart jag vill resa och historier jag helt enkelt går och hittar på. Ibland blir de nerskrivna, ibland försvinner de i tomma intet. Men det är sådana dagdrömmar som har tagit mig på promenader i kilometervis utan att jag har haft en aning om vart (eller att) jag har gått överhuvudtaget. Ibland har jag kommit dit jag ska, ibland någon helt annanstans men aldrig brukar jag veta hur jag kommit dit.
Rent specifikt dagdrömmer jag också om en annan sak. Men det är min lilla hemlighet. (En hemlighet som dock inte är så värst hemlig för mina nära vänner…)

4. Har du drömt något som sedan slagit in?
Inte vad jag kan minnas, jag drömmer sällan ”verkligt” utan ofta rent uppåt väggarna där logiska händelser blandas med ologiska, där Aragorn kan åka Vasaloppet i full mundering (för att ta ett exempel) och där Harry Potter kan utspelas på min bakgård. Det finns sällan någon rim och reson i mina drömmar överhuvudtaget, de två enda gånger jag faktiskt minns att jag drömde riktigt verkligt var för några veckor sedan. Och jag hoppas vid allt som är heligt att det kommer bli en sanndröm. I den ena vann jag på lotto, den andra är en hemlis. Det är dock den andra jag hoppas på mer än den första.

Kommentera