Lånat, bytt och fått

Veckans tema på Kulturkollo är Lånat, bytt och fått. Tre saker jag gillar väldigt mycket. De senaste åren har jag dragit ned på min bokkonsumtion till den milda grad att den knappt existerar längre (jo, lite gör den det. Men jag köper inte mer än runt fem böcker om året, loppis, bokpresenter till andra än mig själv och bokbyten ej inräknat). Dels därför att jag tycker biblioteket är en sådan fantastisk institution, och dels därför att jag drar ner på konsumtion överhuvudtaget. Jag vill egentligen inte äga så mycket saker. Visst ser jag en poäng i att ha alla sina älsklingsböcker samlade hemma men faktiskt mår jag bättre utan att ha så mycket prylar omkring mig – det känns också så mycket mer hållbart. Min svaghet är kläder och smink men å andra sidan älskar jag att fynda kläder på loppis och smink köper jag aldrig annat än giftfritt. Jag tycker Bokblomma ofta skriver bra om det här.

Så, till veckans utmaning! Något jag å andra sidan gärna konsumerar, enkäter.

Hur många biblioteksböcker har du hemlånade just nu? Inte så många för tillfället, nio stycken. Plus fyra reservationer (jag försöker just nu läsa hyllvärmare och låna med måtta, om nu det finns).
Vilken var den senaste boken du fick? Jag och Earl och tjejen som dör och En planet i mitt huvud (jag fick dem samtidigt, så det räknas!)
Vilken var den senaste boken du gav bort? Sarah Waters Främlingen i huset. En måste ju sprida budskapet om världens bästa författare vidare, tänker jag.
Vilken var den senaste boken du bytte till dig och mot vad? Jag bytte till mig Anteckningar från ett källarhål och It på senaste bokbytet på vårt bibliotek. Vad jag lämnade minns jag faktiskt inte.
Vad läser du just nu och hur fick du tag på den boken?  Revolutionary Road, från biblioteket såklart.

3 reaktioner på ”Lånat, bytt och fått

  1. Jag håller med om Sarah Waters 😉 Fastän det inte var så fasligt länge sedan hon kom ut med något nytt, så känns det som om det vore dags igen…

Kommentera