Läst i april 2019 och TBR för maj

April, första vårmånaden. Jag läste så många fantastiska böcker, av de 11 jag läste gav jag 8 st fem stjärnor på Goodreads och 3 st fyra stjärnor! Inte en enda bok fick lägre betyg. Jag lyssnade på dikter av Edith Södergran, bekantade mig med Jila Mossaeds poesi, grät lite till John Greens senaste bok och fullkomligt älskade Slangbellan-prisvinnaren Helena Hedlunds debutbok. Hur ska jag kunna välja vilken som var bäst?

Bäst i april

April skulle komma att betecknas av en hel del SciFi, för min del. Det hela började med Lauren James dystopiska London i The Quiet at the End of the World, till kinesiske Cixin Lius vetenskapstunga hard-Scifi- roman The Three- Body Problem – för att slutligen landa i Henrik Ståhls barnbok Till Vial. Jag älskade att hänge mig så åt en genre jag älskar men tyvärr inte ger tillräckligt mycket lästid och för mig är det omöjligt att välja en av de här, på sina högst olika sätt, fantastiska böckerna. Bäst i april: Science-fiction.

Att läsa i maj

Varje månad brukar jag välja ut en bok att fokusera på för att inte min TBR-hög ska bli utom kontroll. I maj ser jag så mycket fram emot att läsa Internment, Samira Ahmeds nya bok. Jag tyckte mycket om hennes debutroman Love, hate and other filters.

Kommentera