Läst i februari 2013

Januari var en seg månad, både läsmässigt och pluggmässigt. Februari visade sig, förvånansvärt nog, vara betydligt bättre. Jag läste många fina böcker och dessutom är skolan mycket roligare. Hej läshumör, hej glatt humör!

Böcker jag läste med länkar till de som är recenserade:

Locke & Key 2, Head Games – Joe Hill, Gabriel Rodriguez
Changeless – Gail Carriger
Den gröna cirkeln – Stefan Casta
Only väg is upp – Emmy Abrahamson
Bitterblue – Kristin Cashore
The Woman in Black – Susan Hill
The Portent del 1 – Peter Bergting
Sjukdomen (del 2 i Torka aldrig tårar utan handskar) – Jonas Gardell
The Fault in Our Stars – John Green
Flickvännen – Karolina Ramqvist
Vampyrer – Anna Höglund

11 lästa böcker
1 skräckroman
2 grafiska romaner
3 ungdomsböcker
1 facklitterär bok (som egentligen hör till kurslitteratur men som jag läste från pärm till pärm och faktiskt hade tänkt läsa ändå)
5 böcker på engelska

Månadens bästa: Ja, hur kan jag bara välja en? Sjukdomen var svår, vacker och överväldigande. The Woman in Black skrämde livet ur mig. Men kanske ändå att den bok jag verkligen kärade ner mig mest i och som jag grät allra mest floder över (om så bara inom mig) var The Fault in Our Stars. Just nu säger jag bara ”Läs den” men imorgon kommer jag orda betydligt mer om den här i bloggen.

Månadens sämsta: Den gröna cirkeln var inte direkt dålig men den förklarade alldeles för lite och lämnade alldeles för mycket osagt. Synd, för i övrigt tyckte jag mycket om den.

Månadens överraskning var Flickvännen. Trots att många har rekommenderat Karolina Ramqvists böcker blev mitt första möte med hennes författarskap ändå bättre än jag hade trott. Jag funderade, och funderar fortfarande, mycket över Flickvännen och jag gillade den verkligen!

Månadens besvikelse: Jag hade förväntat mig mycket, tydligen alldeles för mycket, av Only väg is upp. Jag tyckte den var bra och rolig men alldeles för ytlig och jag brydde mig egentligen inte särskilt mycket om den.

Vad var din bästa läsupplevelse i februari?

9 reaktioner på ”Läst i februari 2013

  1. Jag håller FORTFARANDE på med både ”häxserien” av Maj Bylock och ”skuggserien” av Maria Gripe. Men jag hoppas bli klar med dem nu i mars. Just nu har jag ”Skuggornas barn” av Maria Gripe som skönlitterär bok och ”Marathon” av Tom Holland som facklitterär bok.

    1. Jag har funderat på att läsa den, den har ju blivit så hyllad. Men så har jag läst en del som inte har gillat den och jag tror inte riktigt att det är min typ av bok.. Får väl se om den blir läst 🙂

  2. Helt klart en försenad läsning av ”Nattens Cirkus” av Erin Morgenstern. Du har läst den det vet jag, och utan att överdriva så kan jag inte minnas när jag senast läste en bok som fick mig att känna lukter, smaker och fysiska sensationer på det vis som jag fick av den här välslipade diamanten. Har en irrationell rädsla för clowner (nej, förresten den är inte irrationell, ledsen Hannele om du läser detta men de kommer aldrig vara gulliga i mina ögon). Tack vare en annan bokbloggerskas löfte om att det inte skulle vara cirkus i traditionell mening så läste jag den och är fortfarande helt övertygad om att det kommer vara årets romanupplevelse för mig fast det är ett tag kvar av året.

    1. Åh, jag håller med! Det var verkligen himla lätt att se allt framför sig, ända ner till doften av kanderade äpplen. Jag är också lite rädd för clowner, samtidigt är jag väldigt fascinerad av melankolin som lätt blir kring cirkusar. Jag är inte alls intresserad av ”moderna” cirkusar och sådana som exploaterar djur men det är något väldigt fascinerande och gripande med sorgliga och nostalgiska cirkusskildringar, övergivna cirkusar, rostiga.. Jag kan nog inte förklara det men jag håller med om att The Night Circus är en fantastisk bok 🙂

Kommentera