Läst och hänt i juli

Hej juli, vad kul att du tog sommaren med dig! Jag har haft en väldigt trevlig semester, jag läste dubbelt så många böcker i juli som i juni och många av dem var också väldigt bra. En del, mindre bra.

Charlotte Hassel – Frida Skybäck
Fire – Kristin Cashore (omläsning)
Nordens herrar (800- talets England, #3) – Bernard Cornwell
Revolvermannen (Det mörka tornet, #1) – Stephen King
Skuggporten – Lene Kaaberbøl
Mitt liv som pingvin – Katarina Mazetti
American Gods – Neil Gaiman
Rose Madder – Stephen King

Till kategorin mindre bra hör Nordens herrar, en historisk serie jag egentligen vill läsa ut men som inte är sådär väldigt bra skriven.  Helt okej var Mitt liv som pingvin och Charlotte Hassel var stort över förväntan då jag inte var särskilt förtjust i Den vita frun av samma författare.

Av månadens två Stephen King blev Revolvermannen en liten besvikelse och Rose Madder dalade upp och ner som en bergochdalbana. Men mer om den senare här i bloggen snart!

Bäst denna månaden var helt klart American Gods, en fantastisk och välskriven bok som var väl värd de närapå två månader jag lade på den.

Vad läste du i juli?

6 reaktioner på ”Läst och hänt i juli

  1. Jag förundrar åter igen mig över att du hinner läsa så mycket! Nå väl, för mig började juli med att jag fortsatte ”Överenskommelser” av Simona Ahrnstedt, som jag började läsa i juni. Och nu håller jag på att avsluta ”Riddarkungen” av Kevin Crossley-Holland, som jag började läsa efteråt. Jag har förstås läst några faktaböcker också, och nu idag ska jag börja med ”Sol, måne och stjärnor” av Mary Hoffman, illustrerad av Jane Ray. Den handlar om myter från olika kulturer, som handlar om just solen, månen och stjärnorna.

  2. Min lista är ju ett skämt jämfört med din… ;P Min består nämligen av eeen eeendaste liten titel och en av Harry Potter-böckerna. Men visst, det har varit lite mycket för min del just nu. Men ändå: wow! ;P (;

    1. Ibland är det mycket, känner att jag inte kommer läsa lika mycket i höst när det ska skrivas C-uppsats 😉

Kommentera