Läsutmaningar 2018 – att läsa icke-fiktivt

Att läsa icke-fiktiva böcker var min andra utmaning för 2018. Utmaningen skapades av Så himla arty- Jessica i facebookgruppen Litteraturgäris och jag frågade om jag fick hoppa på utmaningen på min blogg. Det har i många år funnits massor av icke-fiktiva böcker jag velat läsa men aldrig tagit mig tid till. Jag ville i år vänja mig vid att låna och faktiskt läsa icke-fiktiva böcker och jag är nöjd med resultaten! Jag tror det kommer bli mer icke-fiktivt under 2019, även om jag inte kommer ha kvar utmaningen.

Med ”icke-fiktivt” har Jessica (och jag, här) menat facklitteratur, biografier, reportageböcker, essäer och så vidare – ett ganska brett begrepp. Jag läste 17 böcker, allra mest har jag läst biografier (4 st), tunnare facklitteratur typ presentböcker och coffe table- böcker (5 st), reportageböcker (3 st) och resten har jag svårt att kategorisera.

Det har varit både roligt och utmanande med icke-fiktiva utmaningen, men jag saknar lite att jag inte läst så många rena facklitteraturböcker utan mest biografier och reportageböcker. Jag hoppas att det blir mer facklitteratur nästa år! Läser du facklitteratur?

Mina favoriter i utmaningen:

 

Icke-fiktiva utmaningen – lästa böcker med recensioner:

Ett hem med omtanke
Ett oändligt äventyr
Alla borde vara feminister
Jag hatar att träna
Ett jävla solsken
Historien om Elsa Laula Renberg
En piga bland pigor
Äventyrsspel
Hejdå saker
”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”
Jag stannar till slutet
Gamer
Homeparty med Gudrun
Scener ur hjärtat
De odöda
Vi kommer snart hem igen
Fallna kvinnor

Kommentera