Musik och litteraturutmaning!

Karin på En bokcirkel för alla har startat en ny utmaning om musik och litteratur och eftersom jag är ett stort fan av båda hakar jag på!

En gång i veckan så kommer jag att skriva om en musikgenre, låt, artist eller skivor (CD). Jag kommer att göra en liten historisk återkoppling med vissa av låtarna eller artisterna. Och det ni ska göra som är med i utmaningen är att tipsa om en bok eller flera eller kanske en författare som kan kopplas ihop med musiken. Ni får tänka fritt, brett, smalt. Jag hur som helst. Det kan nämligen bli riktigt roliga kombinationer. Och spännande. Och varje veckan innan jag skriver ett nytt inlägg i utmaningen så kommer jag att lista och länka till alla som är med och lista era boktips till just den musiken jag har skrivit om.

Läs mer om utmaningen och delta här.

Den här veckan är det ABBA som står på tapeten och i låtarna Karin ger förslag på finns bland andra självklart Waterloo. Slaget vid Waterloo stod den 18 juni 1815 och Napoleon besegrades gemensamt av bland andra Storbritannien, Preussen och Nederländerna. Självklart tänker jag då på boken Désirée av Annemarie Selinko som jag läste för många år sedan. Den handlar visserligen inte främst om Waterloo men väl om Napoleon och främst om hans första kärlek, Désiree. Napoleon gifte sig dock sedermera med Joséphine de Beauharnais och Désirée blev Desideria, svensk drottning och gift med Karl XIV Johan (född Jean Bernadotte) samt mor till Oscar I. Lite av en historienörd är jag och det är också en väldigt romantisk bok, jag minns att jag tyckte om den men inte så mycket detaljer om historien.

0 reaktioner på ”Musik och litteraturutmaning!

    1. Till musiken och musiken i och för sig, jag fuskade väl lite och tog en namnkoppling men jag hade inte tillräckligt med fantasi den här gången 😉

Kommentera