Novemberrusket och uppsatshetsen

Jag brukar inte tycker så illa om november som många andra. Regnet och rusket är väl inte särskilt kul men samtidigt är det en ypperlig månad för att läsa skräck och dystopiskt mörker medan regnet hamrar på rutan och solen går och lägger sig redan vid halv tre. Denna november blev det dock inte så mycket läst, jag känner att jag snart börjar gränsa mot tjatighet men mitt examensarbete i biblioteks- och informationsvetenskap tar upp det mesta av min tid och min tankeverksamhet.

Ändå blev det lite läst i november. Jag skulle nog gå under om jag inte fick läsa något fiktivt på tre månader och jag tycker det är oerhört skönt att sjunka in i en skönlitterär bok då och då, även om det mest har blivit grafiska romaner och ungdomsböcker. Närmare bestämt de här:

Predators and Prey (Buffy season 8, #5) – Joss Whedon mfl.
Gycklarens arv – Kersti Vikström
Isvittring – Solveig Vidarsdotter
Retreat (Buffy season 8, #6) – Joss Whedon mfl.
Twilight (Buffy Season 8 #7) – Joss Whedon mfl.
Clockworks (Locke and Key #5) – Joe Hill & Gabrielle Rodriguez
Jag, En – David Levithan
Stjäla the show (Filippa Karlsson #2) – Emmy Abrahamson

8 lästa böcker
4 grafiska romaner
2 ungdomsböcker
1 fantasy och 1 deckare
4 böcker lästa på engelska

Bäst den här månaden var Clockworks som också var lätt bäst i Locke & Key hittills. Bara en bok kvar! Ingen bok var direkt dålig den här månaden men den som berörde mig minst var Stjäla the show. Jag, En var märkligast hittills under året i hård konkurrens med Twilight, näst sista i Buffy säsong åtta och en bok jag inte har kunnat bestämma mig för om jag älskar eller hatar.

Vad har du läst i novemberrusket?

2 reaktioner på ”Novemberrusket och uppsatshetsen

  1. Början på det här inlägget påminner mig om min bror. Om man frågade honom vilken hans favoritmånad var, så brukade han säga november! Det gjorde han nog dels för att nästan ingen annan tycker så, men också för att han har hösnuva och därför kan må dåligt på våren och sommaren.

    Jag håller nu på att avsluta ”Kastellet” av Vibeke Olsson (skönlitterärt) och ”40 piskrapp för ett par byxor” av Lubna Ahmed al-Hussein (facklitterärt). Man kan säga att den första handlar om olika slags förtryck i det antika Romarriket, medan den andra handlar om olika slags förtryck i dagens Sudan.

Kommentera