Nya böcker december 2020

Kanske hittar jag bara inte guldkornen, eller så håller förlagen andan inför vårutgivningen, men decemberutgivningen verkar lite tunn. Några spännande titlar kan dock hittas:

A Sky Beyond the Storm är fjärde delen i Sabaa Tahirs YA-fantasy An Ember in the Ashes. Jag har bara läst första delen men jag tyckte om den – att jag inte fortsatt är snarare ett bevis på att jag påbörjar för många YA- fantasyserier och aldrig hinner följa upp dem, än att den inte var bra. Här kan du läsa min recension av första delen, Askfödd.

Fria ligan ger ut skräck och rollspel, ett fint litet förlag att hålla koll på. I slutet av november, visserligen, men ändå, släppte de en illustrerad konstutgåva av H.P. Lovecrafts Vid vansinnets berg. H.P. Lovecraft var en klandervärd författare på många sätt men har också skrivit många skräckklassiker och den här skulle jag gärna bläddra i.

För femton år sen (herregud!) var jag nitton år och helt såld på Twilight av Stephenie Meyer. Åh, vad jag älskade och läste om de böckerna! Jag vet inte om jag någonsin kommer läsa om dem med vuxna glasögon, men visst känner jag lockelsen när Midnattssol (Midnight Sun) äntligen ges ut, Twilight från Edwards perspektiv. För femton år sedan hade jag kastat mig över den, nu tror jag inte att jag kommer läsa den. Men ändå.

Vad ser du fram emot i december?

Kommentera