Nytt år och nya bokäventyr!

Godmorgon och gott nytt år (igen)!

Hoppas er start på året var riktigt bra, själv jobbar jag under dagen men blir ledig i veckan istället och då ska jag försöka läsa Strändernas svall som jag helt ärligt inte riktigt kommit in i ännu.

Under året ska jag fortsätta läsa hyllvärmare, Strändernas svall är sista boken i den första omgången av projekt Kill hyllvärmare. Jag har läst Pappa Långben och Unga kvinnor och efter Strändernas svall ska jag hitta tre till hyllvärmare tänkte jag eftersom det fungerade himla bra, samma upplägg som instiftaren Ord och inga visor har.

Jag ska faktiskt kombinera projekt Kill hyllvärmare med Mytserie-utmaningen som jag inte lyckades uppfylla alls under förra året (final count: 0 böcker) men som jag faktiskt verkligen vill ta tag i. Jag har Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren som dammsamlare i bokhyllan och den ska med i nästa omgång!

Årets sista bokutmaning blir Nordisk litteratur som påbörjades redan i november och kommer hålla på fram till Bokmässan. Det är en ganska lagom utmaning, en bok i månaden ska nog gå att hålla och även de böckerna är jag väldigt nyfiken på!

Jag tror det blir nog med utmaningar, resten av året ska jag bara läsa det jag har lust med och det är ett löfte!

Har ni några läsutmaningar för det nya året?

10 reaktioner på ”Nytt år och nya bokäventyr!

 1. God morgon och gott nytt år till dig med! 🙂
  Jag skrev faktiskt i min blogg igår att jag nog inte direkt ska ha några utmaningar eller löften, vet ju inte hur mycket tid skolan kommer ta och kommer då bara få ångest om jag skulle känna att jag bryter något löfte.

  Men jag gav med mig ändå och sa att jag skulle ha ett boknyårslöfte: alltid ha en bok.
  Det ska jag nog klara av utan törre problem. Att alltid ha en bok som jag kan läsa lite i på kvällen eller när jag känner för det. 🙂

  kram Elina

 2. God fortsättning! 😀

  Vad kul att läsa om dina utmaningar. Jag ska absolut vara med i Projekt Kill Hyllvärmare! Hela hyllan bågnar av olästa stackare. 😛

  Vad innebär Mytserie-utmaningen? Låter spännande! 🙂

  1. God fortsättning 😀

   Vad kul! Ju mer man är, desto lättare kanske det är att hålla sina utmaningar 😉

   Oj, tänkte länka till Mytserien men glömde det 😛 Det är författare som skrivit om gamla myter till egna historier, jättespännande! Har läst en bok än så länge men hoppas det blir fler i år.

   Läs mer här om du vill: http://www.albertbonniersforlag.se/Bocker-auto/Mytserien/

   🙂

   1. Aha, nu vet jag vad det är! Har t.ex. hört talas om Atwoods bok. Visst verkar det spännande! Är de mer moderna än sina original? 🙂 Riktigt gamla myter kan ju annars vara lite torra (i alla fall typ de grekiska). ^^

    1. Ja jag har ju bara läst Atwoods bok än så länge – Penelopiaden – men den är fantastisk! Den är absolut mer modern, själva grejen är liksom att de skrivit om berättelserna på eget bevåg och Atwood skriver ur Penelopes synvinkel, hon ger en röst till slavinnorna i Odysseen och ställer frågan varför de egentligen blir hängda. Det är otroligt intressant! Har skrivit mer om den här: http://elilaserochskriver.wordpress.com/2010/05/31/penelopiaden-margaret-atwood/

 3. gott nytt år 🙂
  I år kmr jag läsa alla Harry Potter böckerna (förstår inte hur jag kan ha väntat så länge, jag har ändå vuxit upp med filmerna) och jag ska läsa Hungerspelen tror jag eftersom alla säger att de/den är så himla bra!? Dessutom tror jag att filmen till det kmr i år också 😛 jga håller på att läsa Pride and Prejudice, så klassiker är väl något jag kmr försöka ge mig på också 🙂

  1. Gott nytt år till dig med 🙂

   Åh, du har underbar läsning framför dig! Böckerna är såååå mycket bättre än filmerna! Och Hungerspelen är också fantastiska! 🙂

 4. gott nytt år 🙂
  I år kmr jag läsa alla Harry Potter böckerna (förstår inte hur jag kan ha väntat så länge, jag har ändå vuxit upp med filmerna) och jag ska läsa Hungerspelen tror jag eftersom alla säger att de/den är så himla bra!? Dessutom tror jag att filmen till det kmr i år också 😛 jga håller på att läsa Pride and Prejudice, så klassiker är väl något jag kmr försöka ge mig på också 🙂

  1. Gott nytt år till dig med 🙂

   Åh, du har underbar läsning framför dig! Böckerna är såååå mycket bättre än filmerna! Och Hungerspelen är också fantastiska! 🙂

Kommentera