”Regnbågen på din näthinna” 

Sommarens sista resa har gått till Näsåker och festivalen Urkult, en underbar festival och en fantastisk festplats ovanför Nämforsen där solen går ned över dalgången i ett brandtal varje kväll.

Jag ser så mycket fram emot att se Sofia Jannok ikväll, en av mina största idoler. Hennes tidiga album är ganska lugn folkmusik och jojk, men personligen håller jag hennes nyaste album högst. Orda är en genial blandning av folk, jojk, elektropop och hårda budskap som hamras in av både låttexter och samplade inspelningar från rättegången mellan samebyn Girjas och staten där statens vittnen förnekar förtrycket mot samerna. Det är så ofattbart. Samtidigt är albumet musikaliskt fulländat och fantastiskt medryckande, Sofia Jannoks röst är helt amazing. Allra mest älskar jag låten Snölejoninna, eller kanske Snow grouse. Har du inte lyssnat? Gör det. 

4 replies on “”Regnbågen på din näthinna” ”

  1. TinaO skriver:

    Tack för tipset! Hade inte riktigt ”upptäckt” Jannok innan du skrev om henne, men har lyssnar ordentligt nu och kan bara säga att hon är helt amazing!

  2. […] slutligen, en artist som jag inte upptäckt ordentligt förrän för ett par veckor sedan när Eli tipsade om att hon skulle uppträda på Urkult. Sen dess är Sofia Jannoks senaste album en sparad favorit, och även om jag vill tipsa om […]

  3. […] slutligen, en artist som jag inte upptäckt ordentligt förrän för ett par veckor sedan när Eli tipsade om att hon skulle uppträda på Urkult. Sen dess är Sofia Jannoks senaste album en sparad favorit, och även om jag vill tipsa om […]

Kommentera