Roger Waters till Globen igen!

För några veckor sen släpptes nyheten att Roger Waters kommer till Globen igen, senaste gången var i april 2007 och då var jag självklart där med hela tjocka släkten! (Nåja, några av dem, Pink Floyd- avgudadyrkan är en typ av släktåkomma på min morssida och de som samlats den här gången var jag, mamma, mormor (rockmormor) min moster Tina, min morbror Claes och hans fru Ulrika.

Den här gången kommer det bli ännu häftigare, för Roger Waters turnerar med The Wall! Mitt favoritalbum, det bästa albumet som gjorts i musikhistorien. För er som inte vet, ett konceptalbum som berättar den smått tragiska historien om den stackars rockstjärnan Pink som förlorar en hel del av sitt förstånd och måste slåss mot inre och yttre demoner samtidigt som omvärlden kräver det den kräver av en rockstjärna. Jag lipade nästan när jag fick reda på det, visserligen blir det inte ”samma sak”  eftersom det inte är hela bandet men ändå! Lita på att jag kommer göra allt för att vi ska få biljetter! I september släpps de, wiho!

En av mina favoritlåtar kommer från The Wall och heter Comfortably Numb. Den här versionen är förvisso från Delicate Sound of Thunder– turnén och där var inte Roger Waters med men den är ett så fantastiskt stycke musik just i denna tappningen:

Mer Roger Waters är det i en annan favoritlåt, från albumet The Final Cut som var Pink Floyds sista med Roger Waters som medlem och även det bland det bästa, vackraste – och hemskaste – det skrivit. En av de bästa låtarna heter The Fletcher Memorial Home:

Kommentera