Sent i november med Kulturkollo

Mörkret sänker sig, Kulturkollo lyser upp genom att eftersöka kulturtips som utspelar sig i november och fråga sig vad alla upplever/upplevt för kultur i november. November räknas ofta som en ganska dyster månad – mörk, grå och tråkig. Visst kan det känna så ibland, men november kan också vara vacker. När frosten och snön lägger sig bäddas allt det grå in i ett täcke och allt blir genast ljusare. En av de många saker jag älskar med att bo i den norra landsändan är att snön ofta kommer tidigare här, att november blir ljus istället för grå och mörk.

Kulturen kan också lysa upp, men min egen läsning brukar snarare följa mörkret rakt ned i avgrunden. I november läser jag, nästan undantagslöst, dystopier och skräck. Kanske behövs det. Nyss läste jag ut Flickan med gåvorna, en helt fantastisk postapokalyptisk zombieroman som verkligen blåser nytt liv i genren – recension kommer snart. Så många andra böcker har jag inte läst, min kulturkonsumtion i november har framförallt bestått av datorspel. Jag spelade det fantastiskt vackra Firewatch, det utspelar sig visserligen en stekhet sommar men i somras låg det lite för nära de härjande bränderna för att spelas. Jag sträckspelade det under tre dagar och förlorade mig totalt i miljöerna och mysteriet, jag blev nästan paranoid på kuppen. Jag tycker om spel där val har betydelse, det får mig att fundera på vad som hade hänt om jag hade valt att gå en annan väg. I november har jag också spelat en hel del Minecraft, både själv och med min guild, den perfekta verklighetsflykten. Några timmar har också lagts på Tomb Raider: Anniversary, för vem vill inte ha lite klassisk äventyrsmatiné och otäcka mumier i novembermörkret?

November bjöd också på bokcirkel med Prosa&Prosecco, denna gång läste vi fyra noveller ur Novellix- boxen med kärlek, tyvärr var det ingen som direkt fastnade i minnet men att bokcirkla är ändå alltid fasligt trevligt och lyser upp i vintermörkret.

3 reaktioner på ”Sent i november med Kulturkollo

  1. Alltså, spel är ju verkligen också kultur så heja att lyfta det. Jag är jättedålig på datorspel men har försökt sätta mig in i Minecraft en smula. Tycker dock att det är såååå tråååkigt. Sonen vill så himla gärna spela dock så gör mitt bästa. Antar att det blir roligare när man kommer någon vart så att säga.

    1. Ja verkligen! Åh, jag älskar Minecraft 😀 Ja det blir absolut roligare när man kommer någon vart och har lite mer möjligheter!

Kommentera