Ser framåt och bortåt

Bloggens stillastående senaste veckan ursäktas av förkylningsdäckad bloggare. Långhelgen försvann i ett töcken av hosta för mig men jag hoppas på att bli frisk lagom tills att vi åker på semester på lördag (fingers crossed).

Vi åker mot södra Europa, närmare bestämt Kroatien, och jag har gjort det till en vana att alltid ha med mig en bok som utspelar sig i, eller är skriven av en författare från det land jag ska till (helst en kombination av båda). I Prag läste jag Önskemånglarens dotter och En annan stad, i Barcelona Vindens skugga och Katedralen vid havet. Nu senast, på Rhodos, läste jag Mörderskan som Västmanländskan tipsade mig om. Det var fantastiska läsupplevelser.

Jag har snokat runt och lånat hem Vår man på fältet av Robert Perišic. Jag skulle rent allmänt vilja bli bättre på att läsa böcker från fler länder men när jag väl åker utomlands tycker jag det är extra kul att läsa något skrivet från just det landet.

varmanpafaltetÄr det någon som läst? Har ni något annat tips på en kroatisk författare?

Kommentera