Serieutmaning – häng på!

Jag tänker äntligen ta tag i en mycket märklig fobi jag har – innan har jag alltid intalat mig själv att jag inte gillar novellsamlingar men det här året har jag läst ganska många bra så det kan jag ju inte riktigt säga längre.

Nu är det dags för serier. Jag läste jättemycket serier när jag var yngre – MinHäst och Penny var tidningarna framför andra när jag var i tioårsåldern, inte långt efter blev Tintin favoriten och jag har läst alla album både framlänges och baklänges ett antal gånger känns det som.

Men nu, i vad man kanske kan kalla vuxen ålder, läser jag inga serier. Inga. Men nu ska jag. Fram till årets slut tänkte jag läsa minst tre seriealbum/grafiska romaner – ett i månaden ungefär. Först ut blir Liv Strömquists Ja till Liv!, sen tänkte jag läsa Alena av Kim W. Andersson och efter det får vi se!

Vill du vara med i serieutmaningen? Läs en i månaden som jag, bara en, eller flera (du behöver såklart inte läsa samma som jag!) Kommentera det här inlägget så gör jag en sammanställning med vilka som är med och vad vi har läst – en gång i månaden tänkte jag. Jag tänkte också jaga tips och lägga upp ett tipsinlägg här på bloggen om det är någon som vill vara med!

39 reaktioner på ”Serieutmaning – häng på!

 1. Jag är ju redan serienörd så jag tänker inte hoppa på utmaningen. Men vilket kul initiativ! Och här kommer tre tips som jag tror kan passa dig:

  1. Nany Peñas ”Katten & Kimonon” – mysterier, mord, Alice i Underlandet, Sherlock Holmes och magiska katter i viktorianska England.
  2. Evan Dorkins & Jill Thompsons ”Beasts of Burden” – Gulligt, sorgligt, roligt och läskigt om vartannat. Ett av de bästa album jag har läst någonsin.
  3. Buffy season 8! Säsong åtta av Buffy finns ju i serieform! Lite ojämnt i kvalitet, men ett måste för alla Buffy-älskare.

  Jag bidrar gärna med fler tips om det behövs, säg bara till. 🙂

  1. Tack för tipsen 😀 Buffy season 8 var faktiskt en av anledningarna till att jag drog igång utmaningen, känner som du säger att man som Buffy-älskare måste läsa den 😉

  2. Vilka bra tips! Blev jättesugen på de två första, Buffy har jag aldrig fastnat för riktigt. Kan du inte göra ett serietipsinlägg, please?

 2. Vilken rolig utmaning! Jag hänger gärna på! 🙂 I ”Vampyrbokcirkeln” är det Dracula i serieformat som är först ut så den börjar jag med här oxå. 🙂 Grafiska romaner är något som jag upptäckt ganska nyligen och som jag verkligen gillar. ”Persepolis” är den bästa som jag läst hittills.

  1. Kul att du gillar! Jag kommer nog lägga upp ett inlägg med tips och sedan skriva om vilka böcker vi läser under tiden också 🙂

 3. Även jag älskar ”Tintin”. ”Asterix” och ”Gaston” är också bra. Och bara i fredags läste jag ”Valhall”. Det finns många bra serier.

 4. Jag har en hel hög seriealbum hemma, som jag av någon orsak inte kommer mig för att plocka upp. Så jag BORDE verkligen vara med.

  Men jag är liksom lite dålig på det här med att sätta upp läskriterier för mig själv, eftersom jag blir förbannad på mig själv och rebellar mot mig själv genom att inte göra så.

  Så jag är med, fast inte. Ehum.

  Dvs jag ska försöka tänka mig att kanske läsa några av mina seriealbum så där om jag känner för det. 😉

  1. Glasklart 😉 Jag sätter upp dig på listan i a f och skriver upp i sammanfattningen om du råkar blogga om något som du känner att du velat läst 😉 Jag har ju inga strikta regler i utmaningen om hur mycket man ”ska” läsa!

 5. Åh vad kul! Jag vill gärna vara med.

  1. Frances av Joanna Hellgren
  2. Alena (kul att läsa samma och jämföra)
  3. All I want for Christmas is planekonomi av Sara Graner

  1. Kul! Jag tänkte läsa Alena i november, vore ju kul att jämföra som du säger 🙂 Tipslistan kommer i dagarna 🙂

 6. Jag vill vara med! Jag har massor av serier att recensera och läsa ikapp mig på. Men jag stuntar i att lista de jag redan har läst och bara skall skriva om. Däremot skall jag jag läsa, inom en snar framtid;
  The Walking Dead 5
  A game of thrones 1, båda på svenska översättning.
  Alena och Love hurts har jag båda hemma och det är dags att läsa dem nu.
  Likaså Watchmen och The league of extraodinary gentlemen som jag verkligen borde ha läst för länge sedan.
  Senaste numret av Utopi har jag inte plöjt ännu så det måste läsas.
  Och Johnny Cash I see a darkness skall vara väldigt speciell och den har jag också redan hemma.
  Och i helgen köpte jag alla 7 delar av mangaserien Emma så den vill jag såklart också ta mig an.
  Och så vill jag läsa om Ghost world för det var så länge sedan.
  Förhoppningsvis hinner jag med alla dessa innan året är över, men vi får se!

  1. Kul! Jag tänkte nog köra en sammanfattning den sista i varje månad, förutsatt att alla hunnit läsa något 😉

 7. Jag hoppar på jag också, det värsta som kan hända är väl att jag misslyckas. Ska kanske ”varna” om att jag inte har någon fobi kopplad till serier, tvärtom är några av de bästa jag läst just böcker i serieformat. Jag har bara haft svårt att ta mig tid att läsa serier senaste tiden och jag saknar det!

  Titlarna jag deltar med är:
  1. Y: The Last Man – Unmanned
  2. Fables: Legends in Exile
  3. Maus I & II

  1. Kul! Ja, det som är kul med utmaningar är ju just att det är en utmaning och inget tvång, det kan ju hända att jag med ger upp men då har jag försökt i alla fall 🙂

   1. Det blev förvisso ingen av de jag peppat för i den här kommentaren, men nu har jag läst ett seriealbum i alla fall.

    bokumenterat.blogspot.se/2012/11/seriesondag-elin-under-havet-av-sofia.html

 8. Jag hänger gärna på jag med. Har massor av oläst manga i bokhyllan, plus att jag lånat ett par serieböcker på bibblan, och har en del andra graphic novels i min egen hylla att läsa.

 9. Jag är också jättegärna med!! Läser mer och mer seriealbum så det här kan ju peppa att läsa fler. Får dock återkomma med vilka. Game of thrones tänker jag iaf läsa för den har jag hemma.

 10. Tänk att det fanns en serieutmaning förra året! Den missade jag tyvärr, däremot är jag jätteglad över att precis nu ha börjat läsa grafiska romaner (och också överkommit en fobi..). Jag låter mig inspireras här i efterhand 🙂

Kommentera