Som eld – Sara Lövestam

Lollo vet inte riktigt varför hon följde med Anna ut i båten. Hon hade ju sin familj i det fina huset på skärgårdsön och Erik som hon borde blir kär i och ha en sommarromans som alla som-eldpratar om. Ändå gör hon det, och Anna luktar som eld. Anna älskar att åka ut med båten, älskar Paradiset fast det är en skranglig koja och fast hennes pappa aldrig har pengar till att rusta upp det och mest sitter i solstolen och dricker öl.

Jag älskar att Sara Lövestam har skrivit en ungdomsroman om kärlek med klassperspektiv utan att det blir en Romeo&Julia- historia, utan att hindren är oöverstigliga men ändå så att det blir utan minsta tvekan framkommer vilka klasskillnader som faktiskt fortfarande existerar i vårt samhälle. Lövestam sätter fingret på det så självklart och det är så välskrivet och så fyllt av känslor. Jag älskar att det känns så bekant utan att vara klyschigt, som att jag själv någon gång har upplevt precis det där och går i Annas fotspår och kan också känna henne dofta. Som eld.

Köp boken här eller här.

Andra som läst och bloggat: Bokskåpet, The world of Selma, Barnboksprat, The world I live in, Enligt O, Att leva loppan, Läsresan.

2 reaktioner på ”Som eld – Sara Lövestam

Kommentera