The Distant Hours – Kate Morton

The Distant Hours är, för att hålla det kort, en underbar tegelsten med gotiska undertoner som utspelar sig delvis i ett nutida London och delvis på 1940- talets engelska landsbygd. Som bakgrund finns det alldeles fantastiska Milderhurst Castle, ett slott som definitivt sett sina glansdagar komma och gå och som ruvar på mörka hemligheter och fasansfulla historier.

Edie Burchill snubblar över ett väldigt gammalt mysterium när ett sedan länge förlorat brev anländer till hennes mamma Meredith, Meredith som tillbringade en tid på Milderhurst Castle medan andra världskrigets bomber föll över London. På Milderhurst Castle finns damm, råttor och tre väldigt gamla systrar som inte alls blir förtjusta när Edie börjar gräva i historien om Milderhurst.

Jag fullkomligt älskade The Distant Hours – här finns allting en anglofil kan önska sig och lite till. Den är vacker, sorglig och skriven på ett språk som stundals är så stämningsfullt att det går en rysning längs ryggraden. De många sidorna till trots gick det ganska fort att läsa den – den var totalt omöjlig att släppa ifrån sig. Fängslande är liksom bara förnamnet.

Det var ett tag sedan jag läste den nu men ändå lyser den klart som en stjärna i minnet och jag kan inte sluta tänka på Edies letande, Merediths hemligheter och framförallt systrarna Blythe. Systrarna har alla fått överge någon förhoppning med livet och blir på något vis synonyma med slottet, åldrande och hemlighetsfulla.

Att öppna den här boken är som att sticka näsan i en helt annan tid och förlora sig totalt i mystiska försvinnanden, gotiska tornrum och inte minst – kärleken till berättandet. Det är helt underbart

Andra som läst: Bokhora, Lingonhjärta, Fru E, Enligt O

8 reaktioner på ”The Distant Hours – Kate Morton

    1. Det här är den första Morton jag läst men säkra källor säger mig att alla hennes böcker är bra 😀

    1. Jag med! Jag har hört sägas att många av hennes böcker är ganska lika varandra i upplägg så man behöver lite distans emellan dem. Tänkte vänta några månader innan jag läser nästa 🙂

Kommentera