Tio stationer – minirecension av minibok

Tio stationer av Jenny Valentine är en kortroman eller långnovell och en fortsättning på Hitta Violet Park men går att läsa helt fristående också. Här får vi åter stifta bekantskap med syskonen Lucas och Mercy som i Tio stationer tappar bort sin lillebror Jed och sin något senile farfar när de ska åka tunnelbana för att gå på ett museum.

Det här är ingen lång historia men den innehåller otroligt mycket värme, kärlek, humor och svårigheter på sina få sidor – utan att det känns krystat någon gång. Jag älskade Hitta Violet Park och jag tyckte mycket om Tio stationer också.

2 reaktioner på ”Tio stationer – minirecension av minibok

  1. Valentine har även gett ut en bokserie för yngre läsare och första delen, ”Iggy & jag”, kommer nu också på svenska. Det är en trivsam, episodiskt uppbyggd berättelse om två systrars vardagstillvaro. Storasyster, som för ordet, irriteras ibland över lillasysterns framfart men är oftast mycket förstående. Allt är konfliktfritt och oproblematiskt med två kärleksfulla föräldrar i bakgrunden. Lite av sältan från Valentines ungdomsböcker hade varit välgörande.

    1. Ja, jag gillar också lite sälta i berättelsen, annars är det lätt att det blir för gulligulligt. Men det kan ju också bero på vilken ålder man skriver för..

Kommentera