Top Ten Tuesday med böcker värda att läsas om

Temat i veckans Top Ten Tuesday är ”Books I Could Re-read Forever” och då jag älskar att återvända till böcker var det ett tema jag inte kunde motstå. Det här är tio böcker jag alltid kommer att komma tillbaka till och läsa om. De flesta böckerna på listan är barnböcker, om det ligger i att de känns enkla att läsa om eller om de har ett stråk av magi som vuxenböcker förlorat låter jag vara en obesvarad fråga. Men jag tror kanske litegrann på det senare.

Varje gång jag är ledsen återvänder jag till Det röda trädet av Shaun Tan.

En av de vackraste böcker jag vet är Sommarregler, också av Shaun Tan.

En annan av de vackraste böcker jag vet är Huset som vaknade.

Jag läser om Harry Potterböckerna en gång varje år. Aldrig tröttnar jag.

Bröderna Lejonhjärta kan jag också återvända till, om och om igen.

En av mina första bokkärlekar var Hemligheten på Perrong 13 och jag återvänder ofta.

Poesi kan jag läsa om i evigheter. Både Aniara

och även Edith Södergrans samlade dikter.

Två vuxenromaner får plats. Min favoritbok, kanske, Gösta Berlings Saga

och min stora skräckkärlek Fantomen på Operan.

Läser du om böcker? Vilka böcker kan du läsa om hur många gånger som helst?

1 reaktion på ”Top Ten Tuesday med böcker värda att läsas om

Kommentera