Tre till hyllvärmarböcker förpassade till historien

Hyllvärmarprojektet har verkligen gått över förväntan, det är riktigt roligt att läsa böcker som bara stått och dammat. Några pärlor har det blivit (Strändernas svall och Pappa Långben bland andra) men framförallt har jag hittills fått flera bekräftelser på just varför de där böckerna stått och värmt hyllan: många av dem är inte min grej. Men nu vet jag det! Många har jag rensat ut och gett till släkt och vänner – som har annan boksmak än mig – eller gjort mig av med på loppis och därmed fått mer plats i bokhyllan för framtida, bättre inköp (när köpstoppet är slut, såklart). Boknördslogik, igen.

Hursomhelst. Andra omgången hyllvärmare är nu läst, dessa tre var det:

Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren av Phillip Pullman. Just den här boken hör definitivt till pärlorna som har fått stanna i hyllan – en subtilt kritisk tolkning av Nya testamentets berättelser om Jesus som var verkligt intressant. Drygt ett år har den värmt hyllan.

Tankar från sängkanten. Jag har läst en hel del Marian Keyes i mina dagar, men det här var den första novell- krönike- och kåserisamlingen. Jag kan säga att jag kommer hålla mig till hennes romaner i fortsättningen, endast en novell och ett kåseri var värt besväret. Den här boken stod i hyllan i nästan två år.

Den tredje och sista boken var första delen i en trilogi – Bernard Cornwells Det sista kungadömet. Det var en helt okej bok – jag kommer nog läsa fortsättningen (del två är en till hyllvärmare!) men det var inget som fick mig att hoppa högt av glädje. Den har, liksom del två, varit oläst i snart fyra år i hyllan.

0 reaktioner på ”Tre till hyllvärmarböcker förpassade till historien

  1. Vad duktig du är! Tänk om jag också kunde ta mig an alla dessa hyllvärmare, istället så köper jag nytt som får värma hyllorna.. hm.. kanske ska ta tag i det! Inspirerande i alla fall!

    1. Det är faktiskt himla roligt att läsa alla hyllvärmare som stått där i evigheter! (och så får man mer plats för fler böcker, hehe)

Kommentera