Triss i ny musik

Jag har tre skivrecensioner uppe på Kulturbloggen denna månaden, den första är  I mitt akvarium av Lisen Elwin, en singer/songwriterskiva med vemodiga undertoner och en fantastisk fin låt i Tillsammans.

Den andra är vad jag förmodligen redan nu kommer utse till vårens absoluta musikaliska höjdpunkt, ett helt fantastiskt debutalbum av en otroligt duktig sångerska och låtskrivare: Emeli Sandé. Albumet heter Our version of events, min recension hittar du här och du lyssnar på albumet (som kom ut igår!) här. Lyssna speciellt på My kind of love, verklig gåshud.

Det tredje albumet är en bluesrock-skiva som var väldigt bra i sin helhet men som inte hade mer än några speciella spår som stod ut från mängden. Gruppen heter Mark Lanegan Band, skivan heter Blues Funeral och recensionen finns här.

3 reaktioner på ”Triss i ny musik

  1. Var det Emelie Sandé som var med i Skavlan för ett tag sedan? Tyckte att hon var riktigt duktig! 🙂 Lite coolt att hon hade läst till hjärnkirurg (något läkarneurologiskt var det i alla fall) och sedan hoppade av för att hon ville satsa på musiken istället. Typ multibegåvning, or what.

  2. Var det Emelie Sandé som var med i Skavlan för ett tag sedan? Tyckte att hon var riktigt duktig! 🙂 Lite coolt att hon hade läst till hjärnkirurg (något läkarneurologiskt var det i alla fall) och sedan hoppade av för att hon ville satsa på musiken istället. Typ multibegåvning, or what.

Kommentera