Vad skulle jag göra utan biblioteket?

Helgen är räddad! Två av höstens efterlängtade reservationer kom in till just mig på biblioteket igår: deckaren Rävlystnad av Solveig Vidarsdotter, som utspelar sig i Jämtland där jag bor, samt Mitt storslagna liv av den fantastiska Jenny Jägerfeld. Det är en högtidsstund varje gång hon ger ut en ny bok.

Om jag kommer hinna läsa dem i helgen? Tveksamt. Jag är ju mitt uppe i ett 500- sidigt sciencefiction- äventyr av Cixin Liu, bredvid läsningen av Fruktans dystopinoveller och en samling essäer kring Stonewall- upproret. I veckan släpptes dessutom tredje delen i en älskad datorspelsserie, We Were Here Together. Säkert kommer jag sitta nästan hela lördagen med den och slita mitt hår tillsammans med min ständige co-op- partner.

Det är tur att biblioteket finns. Jag kan låna så mycket böcker jag vill, även om jag inte hinner läsa dem. Nästa vecka lär det dimpa in ännu fler reservationer – jag väntar på Wayward Son av Rainbow Rowell, Flocken av Matilda Ruta, Strålkastare, tack! av Elin Ek och Silkesapans skratt av Annika Sandelin. När ska jag hinna läsa dem?

Kommentera