Vidundrens väg – Meredith Ann Pierce

För ett tag sedan började jag läsa om Meredith Ann Pierces Mörkängel- trilogi. Jag läste den för en herrans massa år sedan, bland de första vampyrböcker jag läste (även om tvåan, ärligt talat, kan kallas mer för fantasy med vampyrinslag). Den första boken heter Den fjortonde bruden, och nu har turen kommit till Vidundrens väg. Här får Aeriel ännu ett uppdrag, hon måste ge sig ut i världen på nytt och söka de förlorade fålarna för att kunna kämpa mot vita häxan och till slut frigöra sin prins Irrylath.

Det är en ungdomsbok, helt klart, och en del av tjusningen är just hur man minns när man läste den för sisådär åtta år sedan. Men även som vuxen innehåller den både spänning och fantasi, och även om den kanske inte håller i logik eller berättande hela vägen, är det ändå en mysig liten bok som det är trevligt att läsa om igen.

Jag lyckades inte lura mig själv, dock. Jag började läsa om de här böckerna för att jag skulle hålla mig ifrån Twilight. Men…. det gick inte. Jag började läsa om första boken ändå. Vilken enorm självdisciplin man har.

Kommentera