Jag har precis besökt den Republikanska föreningen i Uppsala och fick lära mig massor.

Varje gång någon i kungafamiljen har gjort bort sig då stiger medlemmarna i den republikanska föreningen. Sist när kungen önskade manlig tronföljd så fick denna ideella föreningen 100 extra medlemmar.

Det var årsmöte jag fick närvara på och när de väl skulle gå igenom styrelse och årsmöte var jag tvungen att gå hem. Min parkering höll på att gå ut och det är inte kul att få böter.

Hur gör man om man vill öka medlemmar till sin ideella organisation?

Sociala medier är nog det viktigaste i dag om man vill få in den yngre generationen som kommer att styra Sverige i framtiden. Den yngre generationen är också mer påläst och förstår bättre vad som är rätt och fel. Det är nästan som om de är födda med den talangen. Starta gärna en blogg där alla som sitter i styrelsen eller är duktiga skribenter får en varsin inlogg och kan skriva om Republikanerna. Folk hittar lättare till en blogg och hemsida än till instagram och hemsidor mm. För en blogg har en längre historik än vad Facebook och instagram har.

Jag tycker det är otroligt intressant att få höra allt om republik och monarki för båda dessa tillhör vår historia. En av medlemmarna hade bott i England och kunde allt om hur monarkin sköttes där. Hon sa att den var mycket värre än den vi har i Sverige. Skulle vara otroligt intressant att få höra mer om hennes erfarenheter kring den engelska kungahuset.

Vad jag också fick lära mig var att republikanerna i Skottland vill ha självständig Skottland som dessutom är Republik.

Ni kan också se att det står Republikanerna i bakgrunden och det är jag som fick äran att skriva texten. Jag ritade en upp och nedvänd krona för att markera vad Republikanerna står för.

Här nedan ser ni Generlasekrateraren i Republikanska föreningen för hela Sverige dvs rikstäckande Magnus Simonsson. Han är villig att komma till Uppsala igen när kungen besöker Uppsala i april. Kungen reser nämligen runt hela Sverige för att fira 50 år som icke folkvald kung.

Längst till vänster ser ni Anders Nordström som var rektor för Wijk folkhögskola innan han gick i pension.

Den här mannen känner säkert flera personer igen. Han är otrolig känd lapplisa som man brukar kalla dem. Så fort folk såg honom så skötte de sig exemplariska för att inte riskera P-böter.