Lär känna dina kunder bättre med hjälp av Bing AI

14 tips på hur du lär känna dina kunder bättre med hjälp av AI

Att lära känna sina kunder är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas med sin marknadsföring och försäljning. I detta inlägga har jag samlat 14 praktiska tips på hur du lär känna dina kunder bättre med hjälp av Bing AI. Både företagen och personerna som jobbar där. Ju mer du vet om dina kunders behov, intressen, utmaningar och mål. Desto bättre kan du anpassa ditt erbjudande och din kommunikation till de. Men hur kan du samla in och analysera all den informationen på ett effektivt och smart sätt?

Svaret är Bing AI. Den nya generationen av sökmotorn från Microsoft som använder artificiell intelligens (AI) för att ge dig mer relevanta och personliga svar på dina frågor. Bing AI kan hjälpa dig att lära känna dina kunder bättre genom att:

  • Ge dig djupare insikter om dina kunders bransch, marknad, konkurrenter och trender .
  • Generera unika och engagerande innehåll för dina kunder. Baserat på deras sökningar, intressen och beteenden.
  • Skapa anpassade annonser som når dina kunder i rätt tidpunkt och på rätt plats .
  • Förbättra din kundservice genom att svara på vanliga frågor, ge rekommendationer och lösa problem.
  • Hjälpa dig att bygga relationer med dina kunder genom att förstå deras personlighet, tonläge och humör.

Praktiska tips på hur du lär känna dina kunder bättre med hjälp av Bing AI

I den här blogginlägget ska vi gå igenom 14 praktiska tips på hur du kan använda Bing AI för att lära känna dina kunder bättre. Både företagen och personerna som jobbar där. Vi kommer att dela upp tipsen i tre kategorier: sökning, innehåll och annonsering.

Sökning

  1. Använd Bing Image Creator för att skapa visuella sökfrågor som ger dig mer specifika resultat. Till exempel kan du dra och släppa ett foto på en produkt som du vill veta mer om. Eller skriva in ett ord eller en fras som beskriver vad du letar efter.
  2. Använd Bing Knowledge Graph för att få en överblick över ett ämne som är relevant för din kund. Till exempel kan du söka efter ett företagsnamn eller en branschterm. Och se relaterad information som definitioner, fakta, nyheter, bilder, videor och länkar.
  3. Använd Bing Conversational Search för att ställa följdfrågor till dina sökresultat utan att behöva skriva om din ursprungliga fråga. Till exempel kan du fråga “Vilka är de största utmaningarna för e-handelsföretag?” Sedan kan du fråga “Hur kan de lösa dem?” eller “Vilka är de bästa exemplen?”.
  4. Använd Bing Webmaster Tools för att analysera din webbplats trafik, prestanda, optimering och säkerhet. Till exempel kan du se vilka sidor som får mest besökare. Vilka sökord som driver trafik till din webbplats. Hur snabbt din webbplats laddar och om det finns några problem som påverkar din ranking eller användarupplevelse.
  5. Använd Bing Ads Intelligence för att hitta nya sökord som matchar dina kunders intressen och intentioner. Till exempel kan du se vilka sökord som är populära i din bransch eller geografiska region. Se vilka sökord som har hög konkurrens eller låg kostnad per klick. Eller vilka sökord som har hög konverteringsfrekvens eller avkastning på investeringen.

Innehåll

  1. Använd Bing Content Generator för att skapa unika och engagerande texter, bilder, videor och ljud för dina kunder. Baserat på deras sökningar, intressen och beteenden. Till exempel kan du generera en bloggpost, en infographic, en video eller en podcast som svarar på en fråga som din kund har ställt. Eller som ger dem värdefull information om ett ämne som de är intresserade av.
  2. Använd Bing Content Optimizer för att förbättra kvaliteten och relevansen av ditt innehåll för dina kunder. Till exempel kan du få feedback på ditt innehålls läsbarhet, tonläge, struktur, grammatik, stavning och SEO. Du kan också få förslag på hur du kan anpassa ditt innehåll till olika enheter, plattformar och format.
  3. Använd Bing Content Planner för att planera och schemalägga ditt innehåll utifrån dina kunders behov och preferenser. Till exempel kan du se vilka ämnen som är trendiga eller efterfrågade i din bransch eller bland din målgrupp. Vilka tider och dagar som är bäst för att publicera ditt innehåll. Eller vilka kanaler och medier som är mest effektiva för att nå dina kunder.
  4. Använd Bing Content Distributor för att sprida och marknadsföra ditt innehåll till dina kunder på ett smart och automatiserat sätt. Till exempel kan du skicka ditt innehåll till olika sociala medier, e-postlistor, bloggar, webbplatser eller appar med ett enda klick. Eller använda Bing Ads för att skapa betalda kampanjer som når dina kunder i rätt tidpunkt och på rätt plats.
  5. Använd Bing Content Analyzer för att mäta och utvärdera effekten av ditt innehåll på dina kunder. Till exempel kan du se hur många visningar, klick, delningar, kommentarer eller konverteringar ditt innehåll har genererat. Vilket innehåll som har presterat bäst eller sämst, eller vilket innehåll som har lett till mest lojalitet eller tillfredsställelse hos dina kunder.

Annonsering

  1. Använd Bing Ads Editor för att skapa och hantera dina annonser på ett snabbt och enkelt sätt. Till exempel kan du importera och exportera annonser mellan olika konton eller kampanjer, göra massändringar eller kopiera och klistra in annonser mellan olika grupper eller nätverk. Eller använda mallar och verktyg för att spara tid och undvika fel.
  2. Använd Bing Ads Dynamic Search Ads för att skapa anpassade annonser som matchar dina kunders sökfrågor. Till exempel kan du automatiskt generera annonstitlar och destinationssidor baserat på din webbplats innehåll. Du kan använda dynamiska parametrar för att visa relevant information som pris eller lagerstatus. Eller använda dynamiska spårningsparametrar för att mäta effekten av dina annonser.
  3. Använd Bing Ads Audience Network för att nå dina kunder på olika webbplatser och appar som de besöker. Till exempel kan du visa dina annonser på Microsofts egna webbplatser som MSN, Outlook eller Skype. Eller på andra populära webbplatser som Facebook, Twitter eller LinkedIn. Du kan också använda Bing Ads Audience Ads för att visa dina annonser i form av infographics, videor eller karuseller.
  4. Använd Bing Ads Remarketing för att återansluta med dina kunder som har visat intresse för din produkt eller tjänst men inte har konverterat. Till exempel kan du visa dina annonser till de kunder som har besökt din webbplats men inte har slutfört ett köp, fyllt i ett formulär eller laddat ner en fil.

Om du vill veta mer om hur du lär känna dina kunder bättre med hjälp av Bing AI och hur du kan komma igång med det. Besök https://www.microsoft.com/sv-se/bing

Jag pratar gärna mer om AI och försäljning! Och ännu mer om hur vi kan kombinera nyttan av AI med vårt säljarbete i vardagen.
Intresserad att prata mer om detta eller vad som helst som rör försäljning,

KategorierAI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *